2 Dönem ve 3 Kur sistemine göre verilecek olan eğitim öğretime kayıtlar ise 10 Haziran 2019 tarihi itibariyle başladı. Yaz Kur’an Kurslarında her yaş grubundan öğrenciler eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz verilecek.

Yaz Kur'an Kursları, 2 aylık bir zaman diliminden sonra ise 9 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek. Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecektir. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacak.

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacak; eğitim-öğretim ortamı, öğretici vb. şartların uygun olması durumunda öğrencilerin yaş grupları, bilgi seviyeleri ve diğer hususlar dikkate alınarak kur sistemine göre eğitim öğretim görmeleri sağlanacak.

Yaz Kur’an Kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınacak, sabah saatlerinde kursa gelemeyen öğrenciler için öğlenden sonra kurs açılacaktır. Kurslar süresince öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal gelişim düzeylerine uygun olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacaktır. Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken ahlaki değerler, kardeşlik, vatan sevgisi, birlik, beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizin kardeşlik, birlik, beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacaktır. Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine yer verilecektir. Dini bilgiler dersinde ibadetlerin kardeşlik, birlik ve beraberliğimize katkısına vurgu yapılacak.

Ahlaki değerler, kardeşlik, vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecektir. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile ilgili öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecek, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapılacaktır. Öğrenciler arasında usul ve esaslar çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışmaları düzenlenecek. Çocuklarımıza ayrıca her hafta bir ayet ve hadis öğretilecek.

2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Takvimi İse Şu Şekilde:

I.DÖNEM KAYITLARI: 10 HAZİRAN – 24 HAZİRAN 2019

1. DÖNEM 17 HAZİRAN-12 TEMMUZ

II. DÖNEM KAYITLARI 08 TEMMUZ-22 TEMMUZ 2018

2. DÖNEM 15 TEMMUZ-09 AĞUSTOS