Alanya’da şehri güzelleştirmek adına yapılan ağaç ve mevsimlik çiçekleri sulayan fıskiyeler, sürücüler için adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Yolların ıslanmasına sebep olan bu fıskiyeler sürücülerin de direksiyon hakimiyetlerini kaybetmelerine neden oluyor.

Özellikle Çevre yolunda ortaya çıkan bu sıkıntı ile açısı bozulan fıskiyelerin yaklaşık 2 metre fışkırttığı suyu olduğu gibi yola verdikleri gözlemleniyor. Özellikle motosiklet sürücüleri için durum daha da büyük tehlike arz ediyor. Sürücüler ise durumun bir an önce düzeltilmesi istiyor. Hatta yolda fıskiye sistemi değil, damlama sistemi kullanılması gerektiğini düşünen sürücüler de var.

4 BİN 600 SÜRÜCÜ ÖLDÜ

Her yıl yüzlerce motosiklet sürücüsünün ıslak yollar nedeniyle kaza yaptığını anlatan Türkiye Motosikletliler Platformu sözcüsü Zafer Fatih Özsoy, “Sadece 2012 ile 2017 yıllarında arasında 4 bin 600 motosiklet sürücüsü bu tür kazalarda hayatını kaybetti. Şehit olan polis memurunun da sulama nedeniyle yere düştüğü açıklandı. Daha sonra da bariyerlere çarpıyor. Sulama yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Katil bariyerler de değiştirilmelidir.” ifadelerini kullandı.