ÖZEL Haber - Muammer SOYLU

Alanya’nın Damlataş Mahallesi’nde bulunan Robert’s Cafe müşterileri ile ilginç bir olay sonrası mahkemelik oldu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Zühre Doğan Şen, cafeye giderek salata siparişi verdi. Salata siparişinin gelmesinin ardından ise Zühre Doğan Şen masadaki yağın zeytinyağı mı ayçiçeği yağı mı olduğunu sordu. Ayçiçeği yağı olduğunu öğrenince ise zeytinyağı almak istediğini söyledi.

“1 SAAT BOYUNCA BEKLETİLDİM”

4 yıldır aynı cafeye giden ve cafenin daimi müşterilerinden olan Zühre Doğan Şen, 3 defa garsonlara söylemesine rağmen zeytinyağının gelmediğini söyledi. Gazete Alanya’ya konuşan Şen, “Garson 20 dakika gelmeyince, başka bir garsona söyledim. Ancak 20 dakika da o bekletti. Üçüncü bir garsona söyledim ve yine zeytinyağı gelmedi. 1 saat boyunca salatayı yemeden bekledim. Garsonların bu tutumunu algılamadım ve bara giderek zeytinyağı istediğimi ama bir saat boyunca gelmediğini söyledim.” dedi.

“PATRONUN GELSİN”

Barda kendisine masadakinin zeytinyağı olduğunun söylenmesi üzerine şaşıran Zühre Doğan Şen'in ifadelerine göre; garsonların kendisine bir saattir bunu ayçiçeği yağı olduğunu söylediklerini belirtti ve konuyu görüşmek için İşletme Müdürü Nuri Çayır’ın yanına gitti. Nuri Çayır’a garsonların kendisi ile kesinlikle ilgilenmediğini söylemesi üzerine işletme müdürü Nuri Çayır kendisine cevap vermedi. Zühre Doğan Şen’de Çayır’a patronunu çağırmasını ve konuyu onunla konuşacağını söyledi.

“GARSONLAR ACEMİ”

Zühre Doğan Şen’in şikayetini dinlemek için cafe sahibi Billur Yetkin geldi ve Şen’den özür diledi. İşlerin yoğun olduğunu ve garsonların acemi olduğundan bahsetti. Ancak daha sonra ikilinin konuşmasına İşletme Müdürü Nuri Çayır dahil oldu. Olayı anlatan Şen, “El kol hareketleri ve agresifbir şekilde gelen Nuri Çayır çocuklar sana zeytinyağı olduğunu söylemişler dedi. Bende kendisine Nuri Bey ben 41 yaşındayım ve yalancı değilim dedim. Geçtiğimiz günlerde masamı tutmasını söylemiştim çocuğuma bakıp gelecektim ancak kısa süre sonra geldiğimde masamı başkalarına vermişti. Nuri Bey’e o zaman yardımcı olmuştum. Bana o zaman da hesabı kapatsaydın dedi. Sanki ben açık hesaba çalışıyor veya veresiye alıyormuşum gibi konuşarak cafedeki müşterilerin önünde beni rezil etti.” diye konuştu.

KÜFÜR EDİLDİ Mİ? EDİLMEDİ Mİ?

O esnada olay yerine Zühre Doğan Şen’in eşi Altay Şen geldi. Altay Şen Nuri Çayır ile konuşarak durumu izah etmesini söyledi. Nuri Çayır ve Altay Şen arasındaki görüşmede ise gerginlik yaşandı. Nuri Çayır, Altay Şen’in kendisine küfür ettiğini belirtirken, Altay Şen ise küfür ve hakaret suçlamalarını kabul etmedi. İkili bir süre daha tartışırken garsonların da araya girmesi ile olay sakinleşti.

“YEMEDİĞİM SALATANIN HESABI GELDİ”

Daha sonrasında cafeden ayrılmak isteyen Şen ve eşine hesap getirildi. Salatanın hesaba dahil olması üzerine Zühre Doğan Şen, salatayı yemediğini ve yağ gelmediği için saatlerce beklediğini belirterek salata hesabını ödemek istemedi. İş yeri sahibi Billur Yetkin, hesabı alarak para istemediklerini söyledi. Bunun üzerine Zühre Doğan Şen ve eşi cafeyi terk ettiler.

OLAY YARGIYA TAŞINDI

Roberts Cafe İşletme Müdürü Nuri Çayır, Saray Polis Merkezi’ne giderek, Zühre Doğan Şen’in eşi Altay Şen’den küfür hakaret ve tahdit suçlamaları ile davacı oldu. Zühre Doğan Şen ve eşi Altay Şen’de işletme müdürü Nuri Çayır ve işletme sahibi Billur Yetkin’den şikayetçi oldular. Mahkemenin önümüzdeki günlerde ne tür bir karar vereceği ise bilinmezken, olay nedeniyle oldukça üzgün olduğunu belirten Zühre Doğan Şen, “Yıllardır gittiğim cafede yaşadığım olay beni şok etti. Damlataş bizim uzun yıllardır yaşadığımız kendi mahallemiz ve ben mahallemde rezil oldum. Alanya’daki birçok işletme ucuz ve part time çalışanlara yöneldiler. Tamamen öğrencilerden oluşan garson kadroları yetersiz ve bilgisiz kalıyorlar. Bu da bu tür olaylara neden oluyor.” dedi.

MÜDÜR ÇAYIR: KİMSEYE HAKARET ETMEDİK

İşletme müdürü Nuri Çayır kendilerinin bu konuda sonuna kadar haklı oldukları ifade etti. Çayır, "Biz kimseye hakaret ve saygısızlık etmedik. Bizim prensiplerimiz saygı ve hizmeti ön planda tutmak. Bu aile bize hakarete varan saygısızlık etti. Hakkımızı yasal yollardan aramak için kendilerinden davacı olduk." dedi.

 TRİP ADVİSOR’DA İNANILMAZ DEĞİŞİM

Bu arada Trip Advisor isimli mekanların yorumlandığı siteden Robert’s Cafe’nın ilk başlarda oldukça beğenildiği ancak son zamanlarda inanılmaz kötü yorumlar aldığı görülüyor. Alanya’nın en güzel yerlerinden birinde bulunan cafeye yapılan birçok kötü yorumun sebebi olarak ise garson ve aşçıların acemiliği gösteriliyor.