Alanya Esnaf Odası başkanları  esnafın taleplerine için bir basın toplantısın da düzenlediler. Alanya Şoförler Odasında yapılan toplantıya Alanya’da bulunan bütün oda başkanları katıldı. Bağkur ve sicil affına ilişkin önemli açıklamaların yapıldığı toplantıda esnafın talepleri dinlendi.

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI RECEP ÇALIŞ ESNAFIN TALEPLERİNİ SIRALADI

Alanya esnafı adına açıklamayı yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış Devlet yetkililerine seslendi ve esnafın taleplerini şu şekilde sıraladı:

1. Esnafımızın kendi çabalarıyla ödemeye çalıştığı Bağ-Kur primleri hususunda bir talebimiz var. Bağ-Kur'da devletimiz sağladığı yüzde 5 oranındaki indirimin, yüzde 10'a çıkarılmasını istiyoruz. Sigortalı işçi çalıştıran arkadaşlarımızda var aynı konu sigortayı da ilgilendirmektedir.

 2. Sosyal güvenlik konusunda eşitlik talebimiz var. Sigortadan emekli olacak bir kişinin 7 bin 200 iş günü mecburiyeti varken, esnaf olan arkadaşlarımızın 9 bin gün mecburiyeti bulunmaktadır. Bu noktada günlerin düzenlenmesini ve eşitliğin sağlanmasını istiyoruz.

3. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerine devletimiz tarafından kredi desteği verildi. Ancak sicili bozuk olan esnaf arkadaşlarımız var. Bu noktada arkadaşlarımızın krediden yararlanabilmeleri için esnaf sicil affının bir an evvel gündeme getirilmesini talep ediyoruz.

Başkan Çalış, talepleri sıraladıktan sonra devletin her daim yanında olduğunu belirterek  “Bizler her daim devletimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Temsil ettiğimiz esnaflarımızın taleplerini de bu toplantıda dile getirmeye çalıştık. Devletimizin imkanları ölçüsünde taleplerimizi değerlendirmesini ve konuya ilişkin çalışmalar yapmasını istiyoruz” dedi.