HABER - Gazete ALANYA

Gündoğmuş’ta çıkan yangın rüzgar sebebiyle hızla yayılmaya devam ediyor. İtfaiyeler dağlık alandaki yangına ulaşmakta güçlük çekerken, helikopter desteği yeterli gelmiyor. Yangını kayda alarak sosyal medyada paylaşan bir vatandaş,  “Çaresizlik kadar kötü bir şey yok. Elimiz kolumuz bağlı göz göre göre güzelim ormanın yanışını izliyoruz. Yapacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

Geçtiğimiz saatlerde sosyal medya hesabı üzerinden yardım çağrısı yapan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, şu ifadelere yer vermişti:

“Kardeşlerim, muhtarlarım, Dostlarım yangın büyüdükçe büyüyor. Mülki hudut olarak Alanya hududuna geçmek üzere. Ekip yetersiz. Mevcut ekip yorgun ve uykusuz. Bu yangını Allah'ın izniyle biz söndüreceğiz. Yarın erkenden gönüllü vatanseverleri belediyenin önünde bekliyoruz. Doğu köylerimizden gelecek kardeşlerimiz Balkaya’da toplansın. Herkes eline bir alet alsın. Odun motoru, Çapa çükür, Tırmık ve Tahra... vs İbrahim As. ın yandığı ateşe su taşıyan karınca kadar olamaz mıyız? Haydi, Gündoğmuş bu da bir savaş”