Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri tarafından 28 Nisan Tıbbi Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü nedeniyle “Tıbbi Laboratuvar Teknikerliğinin Önemi ve Geleceği” konulu bir etkinlik düzenlendi. ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan gerçekleştirdi.

“LABORATUVAR TETKİKLERİNİN ÖNEMİ YADSINAMAZ”

Tıbbi laboratuvar teknikerlerinin sağlık sistemi için önemli olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Aslan, “Tıbbi laboratuvar teknikerleri, sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuvarlarında görev alan ve hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan sağlık personelleridir. Bir hekim olarak bu meslekte hizmet veren arkadaşlarımızın sağlık sistemimiz ve hastalarımız açısından ne denli önemli olduğunu anlatma görevini üstlendiğim için mutluyum. Gelişen teknolojiler sayesinde bir hastanın tanıya giden süreçlerinde laboratuvar tetkiklerinin önemi yadsınamaz. Öyle ki hata kabul etmeyen bu meslekte azami gayret göstererek çalışan laborantlar sayesinde bizler hastalarımıza daha iyi tanılar koyup, tedavilerini yönlendirebiliyoruz. Sağlık hizmeti her zaman bir ekip çalışması olmuştur ve laboratuvar hizmetleri olmadan modern tıp imkânlarından bahsetmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“84 MEZUN KAZANDIRDIK”

Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri programı 2018 yılında YÖK’ten alınan onay ile kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Aslan, “ALKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri programı 2018 yılında YÖK’ten alınan onay ile kurulmuş ve ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamıştır. 2018 yılından bu yana 84 mezun vererek mesleğe yeni neferler kazandırmış bulunmaktayız. Böylesi mesleki günlerin kutlamaları, farkındalık oluşması, meslek ve meslektaşlık bilincinin yerleşmesi, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması açısından çok önemlidir. Bu vesileyle ALKÜ Rektörlüğü olarak tıbbi laboratuvar teknikerlerinin “28 Nisan Dünya Laborantlar Günü’nü” kutluyoruz. Değerli laborantlarımızın sağlık hizmetindeki yerini ve önemini bu önemli gün vesilesi ile bir kez daha hatırlamış ve hatırlatmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TEKNİKER VE TEKNİSYENLERİNİN ÖNEMİ ELE ALINDI

Açış konuşmasının ardından ALKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Hanikoğlu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Hale Bozkurt, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Laboratuvar Sorumlu Teknisyeni Tamer Topbaş ve Özel Alanya Çevre Laboratuvarı Yöneticisi Biyolog Dilber Özsoy Okur tarafından söyleşi düzenlendi. Söyleşide meslek uzmanları olarak laboratuvar süreçlerinde tekniker ve teknisyenlerinin önemini, sektörde kariyer adımlarını, yöneticilerin çalışanlardan beklentilerini katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan tarafından konuklara teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu. Öte yandan ALKÜ Yaşam Merkezi önünde kurulan stantta (ALKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Hizmetleri öğrencileri tarafından üniversite personel ve öğrencilerine mikroskopta çeşitli hücrelerin gösterimi gerçekleştirildi.