Alanya Payallar mevkiinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Club Hotel Casa Ruza Otel, iş insanı Bahri Şanlı’nın özel bankalar ile bir takım esnaflara olan borçları nedeni ile icradan satılıyor. Bir dönem Alanya siyasetinde aktif rol alan, Alanya’nın tanınmış iş insanı, Şanlı Otomotiv Sanayi İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Bahri Şanlı’ya ait olan ve icra yoluyla satışa çıkan Club Hotel Casa Ruza Oteli 6 Bin 350 metrekare bir alanda 411 oda barındırıyor.

108 MİLYON TL’LİK SATIŞ

Türkiye'nin en güzel sahil şeridinde bulunan 5 yıldızlı Club Hotel Casa Ruza Oteli 28 Temmuz 2022’de Alanya 2’nci icra dairesi tarafından arsa bedeli 12 Milyon TL, bina karşılığı ise 96 Milyon TL olarak satışa çıkacak. Otelin en göze çarpan kısmı ise çatı örtüsü olarak görünen betonarme olarak inşa edilmiş olup, kaydıraklı yüzme havuzu ve güneşlenme terası bulunması.

İHALEYE HERKES GİREBİLİR

Alanya'nın avukatlarından Hüsnü Kasap ise yaptığı açıklamada isteyen herkesin otel satış ihalesine girebileceğini, açık artırma ile satılacak olan 5 yıldızlı Club Hotel Casa Ruza Otel'in yeni sahibinin en fazla para verenin olacağını ifade etti. Avukat Kasap, “Alacaklı müvekkillerimiz tarafından Bahri Şanlı’ya ait Şanlı Otomotiv Sanayi İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti. üzerindeki otelin icra yolu ile satışını geçtiğimiz aylarda kazanmış bulunuyoruz. 28 Temmuz 2022’de Alanya 2. İcra dairesi tarafından satışa çıkacak. İsteyen herkes bu ihaleye katılabilir. Otelin yeni sahibine şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ŞANLI DEVRİ KAPANIYOR MU?

63 yaşındaki Bahri Şanlı, bir dönem kapatılan Refah Partisi’nin saflarında Alanya’da aktif rol oynamıştı. Şanlı, Alanyalıların çok yakından tanıdığı Cüce Dondurma ile iş hayatına atılarak sırayla Şanlı Oto galeri, Refah Partisi Alanya İlçe Başkanlığı ve ardından turizm sektörüyle ilgilendi. İş insanı Şanlı, Konaklı’da Hotel Şan Marin, Manavgat Örenşehir’de 5 yıldızlı Throne Nilbahir Resort & Spa Otel ve son olarak Alanya Payallar’da 5 yıldızlı Club Hotel Casa Ruza Otel ile ticaret yapıyordu. Şanlı’nın bu süreçten sonra ticarete devam edip etmeyeceği bilinmezken, devrinin kapanabileceği konuşuluyor.