Alanya Kaymakamlığı tarafından ‘Muhtarlar Toplantısı’ düzenlendi. Alanya Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Kaymakam Refiki Ramazan Kıyak, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Müdürü Mustafa Karaduman, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının idari birim amirleri ile muhtarlar katıldı.

“ANTİK KENT TURİZME AÇILMALI”

Toplantıda söz alan Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, mahallede bulunan sokak ve caddelerde ikaz aydınlatma, elektrik direk ve lambalarının acilen yapılmasını istedi. Muhtar Top, “Seki-Adataşı’nda deniz pislik içinde. Keşefli Mahallesi’ne bağlı piknik yapılan orman atıl durumda. Mahmutlar’da 33 dönüm alan üzerinde bulunan Naula Antik Kenti’nin turizme kazandırılması gerekiyor. Antik kenti kaplayan yabani otların temizlenip etrafının aydınlatılması sağlanmalı. Naula’nın etrafında imarda bulunan yolların acil açılması gerekiyor” dedi.

“İNSANLAR BALIK İSTİFİ GİBİ TAŞINIYOR”

Mahmutlar’ın resmi nüfusunun 53 bin olduğunu ancak turistlerle birlikte bu sayının 150 bini bulduğunu vurgulayan Top, ulaşım konusunda da taleplerde bulundu. Top, “Mahmutlar’da ulaşım hatları sıkılaştırılmalı. Otobüslerde klima açılmıyor. İnsanlar balık istifi gibi taşınıyor. Hijyenik olmayan koşullarda ulaşım sağlanıyor. Alanya-Mahmutlar arasında saat 24.00’ten sonra ulaşım yok. Alanya-Mahmutlar arasında saat 02.00’ye kadar ulaşım olmalı, seferler artırılmalı. Alanya bir turizm kenti. Trafik felç durumda. Acil alternatif ulaşım sağlanmalı. Alanya’nın nüfusu 350 bin ama şu an bu rakam bir milyon. Birkaç yıl sonra Alanya’nın nüfusu 3-5 milyon, Mahmutlar’ın nüfusu 500 binlere dayanacak. Hızlı nüfus artışına ayak uydurulması gerekiyor. Bunun paralelinde gerek alt yapı gerek üst yapı, eğitim, kültürel, sosyal yönden gelişmek zorundayız. Bugünü değil, yarınlarımızı da düşünelim” diye konuştu.  

“10 YIL ÖNCE ÇİZİLEN PROJE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

DSİ’den Yukarı Mahalle’de bulunanların yararlanamadığını ve çiftçilerin mağdur olduğunu vurgulayan Top, “Yukarı Mahalle’de 10 yıl önce çizilmiş bir su hattı projesi var. Bu proje bir an önce hayata geçirilip insanlar susuzluktan kurtulmalı” ifadelerini kullandı. 

“TURİZM KENTİNDE MÜZİK ÇALINMIYOR”

Mahmutlar sahillerinin temizlenmesi için 2-3 tane temizlik aracı alınmasını da öneren Top, “Kumsalların daha güzel temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanında Alanya’daki disko ve barlarda, Mahmutlar’daki restoranlarda müzik yayını saat 01.00’de sona eriyor. Müzik yayını saat 02.00’ye kadar uzatılmalı. Turizm kentinde müzik çalınmıyor” dedi.

“SADECE BİR DOKTOR GÖREV YAPIYOR”

Mahmutlar Semt Polikliniği’nde 8 ünite bulunduğunu sadece bir doktorun görev yaptığını açıklayan Top, doktor sayısının 5 veya 6’ya çıkarılmasını istedi. Top ayrıca mahallede yapımına başlanılan okul binalarının hızla tamamlanıp eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi talebinde bulundu.