2019-2020 eğitim-öğretim yılında yüzüne eğitim verilen Kuran kurslarında eğitimler iki dönem halinde uygulanacak. I. dönem 18, II. dönem 16 hafta olacak şekilde eğitim öğretim yapılacak ve 24 Mayıs 2020 tarihi itibariyle de tamamlanacak. Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görmek isteyen vatandaşlar https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx adresinden kurs seçimi yaparak başvurularını kendileri yapabilecekler. Elektronik sistem üzerinden başvurularını yapamayanların kayıtları ise Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından gerçekleştirilecek.

Mesai saatleri içinde yaygın din eğitimi faaliyetlerine katılma imkânı olmayan ve Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek isteyen vatandaşlara yönelik ihtiyaçlar dikkate alınarak Kuran Kurslarımız hizmet verecek.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan “Dinim İslam” kitabı takip edilecek. “Dinim İslam” kitabı Alanya Müftülüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da kursiyerlere ücretsiz olarak verilecek.

4-6 yaş grubu Kuran Kurslarına ise 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şunları kaydetti:

 “Kuran Kurslarımız bilmediklerimizi öğrendiğimiz, bildiklerimizi tekrar etiğimiz, yanlış bildiklerimizi düzelttiğimiz, bilginin en güzel ve en doğru bir şekilde öğrenildiği mekanlarımızdır. Kursiyerlerimiz Kuran Kurslarımızda Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin yanı sıra ibadet, ahlak, siyer, hadis, tefsir ve itikat gibi dinimizin özellik ve güzelliklerini de öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu vesileyle her yaş grubundan vatandaşlarımızı Kuran Kurslarımıza davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımızın bir kere daha hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”