ÖZEL HABER - Gazete Alanya

Geçtiğimiz günlerde Alanya’da bir esnafın sıcakta susuz kalan hayvanlar için su kabı koyup içine buz atması herkesin taktirini toplamıştı. Can dostlarımıza yardımlarını esirgemeyen Alanya esnafı dükkanlarının önüne bir kap su ve mama koyarak hayvanlara destek olmaya devam ediyor. Yalnız çevredeki vatandaşların bu iyiliği görmezden gelmesi bazen bazı esnafları çileden çıkartabiliyor.

VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI 

Bu durumdan muzdarip olan bir Alanya esnafı ise bir vatandaşın destek olmak yerine köstek olmasından bıktı. Sıcaktan bunalan kedi ve köpeklerin istedikleri zaman susuzlukları gidermeleri için dükkanın önüne su kabı koyan bu esnaf kabına sürekli çöp atıldığını ifade etti. Aynı durumun defalarca tekrarlandığını belirten esnaf sabrı kalmayınca kendine bir çözüm üretmeye çalıştı ve kabın önüne bir not astı. Vatandaşların yapılan iyiliktende anlamadığı belirten esnaf yazdığı notta “Ulen o* çocuğu kedinin su kabına çöp atma.” ifadeleri yer aldı.

"BİR KAP SU KOYUN"

Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini belirten esnaf, “Kediler ve köpekler yaz aylarında sıcaklıktan çok fazla etkileniyor ve susuz kalmaları durumunda halsiz düşebiliyor ve hatta ölebiliyorlar. Bu nedenle sokaklara, parklara veya uygun gördüğünüz yerlere ‘bir kap su’ koyun. Bu iyiliği yapan diğer insanlara da lütfen saygı duyun ” diyerek vatandaşlara tavsiye de bulundu.