Alanya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4. kez kapılarını ziyaretçilerine açan 4. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, Alanya Kültür Merkezi’nde devam ediyor. 7-15 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak festival kapsamında onlarca kitabevi çocuklara kitap sevgisini aşılayacak, kitap okuma alışkanlığı kazandıracak binlerce kitaplık stantlar açtı. Alanya Belediye Kütüphaneleri de yeni öğrenci kaydı için stant açarak öğrencilerin kitap okumasına destek olacak faaliyetlerde bulunuyor.

ÖNEMLİ YAZAR VE AKADEMİSYENLER KONUK OLUYOR

Bunun yanı sıra festival kapsamında birbirinden değerli yazar, akademisyen ve uzman da söyleşi ve imza günleriyle hem öğrencilerle hem de velilerle bir araya geliyor. Bugüne kadar Ali Koç, Dr. Serkan Karaismailoğlu, Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Ömür Kurt, Tuğba Coşkuner, Mustafa Uslu, Orhan Toker, Doç. Dr. Serdar Bulut gibi isimleri ağırlayan festival bu akşam da Filiz Yıldırım’ı konuk edecek. İlerleyen günlerde ise Funda Uçuk Er ve Merve Gülcemal gibi değerli isimler seminerleriyle festivalin konuğu olacak.

ÇOCUKLAR TİYATRO VE SAHNE GÖSTERİLERİYLE EĞLENİYO

Çocuklar da kendileri için özel olarak hazırlanan tiyatro gösterileri ve sahne performanslarıyla eğlenceleri vakit geçiriyor. Festivalin açıldığı 7 Mayıs’tan bugüne kadar Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Biriminin hazırladığı Kalbimin Sevgili Gözü ve Yağmur Taşı tiyatro oyunlarını izleme fırsatı bulan çocuklar, Özge Bahar Sunar, Burcu Bahar, Özgür Özgülgün, Çat Pat Profesör, Oyun Sanatım İle Masal Saati, Masalcı Abi, Emre Gül, Nagihan Gökçe Kabal, Zeynep Sey gibi etkinlikleri de takip etme fırsatı buldular. Festival ilerleyen günlerde Sihirbaz Kutay ile Sihirli Dünya ve Varol Yaşaroğlu’nun performanslarına ev sahipliği yapacak. Etkinlikler 15 Mayıs’a kadar devam edecek.