Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, haftasonu Cumartesi ve Pazar günleri için 'turuncu alarm' koduyla, Antalya il genelinde beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle iki ayrı uyarı mesajı geçti. Alanya, Gazipaşa, Serik, Manavgat, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş için yer yer çok kuvvetli ve 51-75 kg/m2/12 saat olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR

Yapılan ilk uyarıda, “Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (50-70km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri yer aldı.

HORTUM VE DOLU YAĞIŞINA DİKKAT

İkinci uyarıda ise, “Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli (21-75 kg/metrekare/12saat) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.