HABER - Gazete ALANYA

Alanya Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı’nda kanlı bıçaklı iki düşman ve ezeli rakip Mustafa Türkdoğan’la Av. Kadir Alparslan arasında tehdit ve hakaretlerin havada uçuştuğu tartışma neden aniden sona erdi? Alanya’nın başarılı ve pırıl pırıl iş insanları olan Hasan Barcın ile Kerim Ünlü’ye neden iftira atıldı? Av. Alparslan “Yanlış yönlendirildim” diyerek Türkdoğan’dan neden özür dileyip geri çark etti? Bu olayın ardında Nuri Binboğa’nın özel hayatının gizliliğini ihlal suçu mu var?

TÜRKDOĞAN İLE ALPARSLAN DİDİŞMESİ BÖYLE BAŞLADI

2020 yılı Ocak Ayında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından, Alanya İlçe Teşkilatı’nda seçime gidilmeden İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve yönetimi yeniden görevlendirilerek atama yapılmıştı. Bu atamaların hemen ardından İlçe Başkanlığı’na getirilen Başkan Mustafa Türkdoğan’a adeta ’hodri meydan’ diyen MHP’li Av. Ahmet Kadir Alparslan, Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Başkanlığına “Şimdiden adayım” şeklindeki paylaşım çıkışıyla Alanya MHP’de büyük yankı yaratmış, Türkdoğan ve ekibi son derece rahatsız olmuştu. Alparslan’ın başkanlık adaylığı paylaşımı, Alanya MHP camiasında şok etkisi yaratırken bu paylaşımın altına ise Alparslan’ı destekleyen sayısız mesaj yazılmıştı.

“BEN BURADAYIM YÜREĞİ OLAN VARSA GELİR”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından, Alanya İlçe Teşkilatı’nda seçime gidilmeden İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın atanmasına karşı gelen Avukat Ahmet Kadir Alparslan ile bazı MHP’li kişiler arasında restleşme başladı. Alparslan, ardından İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile bazı MHP’li yöneticiler hakkında sosyal medya hesabından silah fotoğrafları paylaşarak, “Ben bu akşam x mekandayım, yüreği olan varsa gelir” şeklinde yazılar yazarak Türkdoğan ve çalışma arkadaşlarına ayar vermeye çalışınca Alanya MHP’de adeta kılıçlar çekilmiş oldu.

“ORTAK NOKTAMIZ TÜRKDOĞAN”

Av. Alpaslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Benim başıma bu kadar hakaret ve tehdidi getirenin İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan beyin olduğundan şüpheleniyorum. Gerek Önder Görgülü Bey, gerek Nuri Binboğa beyle tek ortak noktamız Türkdoğan beydir. Mahkemede gereken delilleri sunacağım. Dosya birleştirilerek örgüt kapsamında değerlendirilmelidir. Alanya’mıza bu yakışmadı. Tehdit ile dostuz diye fotoğraf attırıldı” şeklinde paylaşım yaptı.

“HAKARET EDEN ÖNDER GÖRGÜLÜ’DEN ŞİKAYETÇİYİM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı kongresinden önce ilçe başkanlığına aday olan Kadir Alparslan, daha sonra tehdit edildiğini öne sürerek İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Önder Görgülü’den 02 Ekim 2020 tarihli 2020/2145 Olay evrak sayısıyla davacı oldu. Önder Görgülü, Av. Alpaslan’dan davasından vazgeçmesi için telefonla araması üzerine tehditlerin ardı arkası kesilmeyince iş tamamen çıkmaz bir noktaya geldi.

“BEN ALKOL ALIYORUM PEKİ O NE YAPIYOR”

“Alanya MHP başkanlığı için adayım” çıkışıyla Türkdoğan – Alparslan’ın arasında, ‘savaş rüzgârları’ eserken, iddiaya göre Türkdoğan’ın, “Her gün Alkol alıyor” sözlerine Alparslan, Başkan Türkdoğan’la birlikte alkol aldıkları aynı karede bulunan resmi paylaşarak, “Herkes kendine baksın” demişti.

CİMER’E KADAR ŞİKÂYET ETTİ

Alanya’nın en güzel mesire yeri Ulaş Emirgan dinlenme alanının Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Türkdoğan’a usulsüz ihale yapıldığı ileri sürerek şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e kadar götüren Av. Kadir Alparslan, “Bilgi değerlendirme üst kuruluşuna Ulaş – Emirgan’ın kiralarının hangi tarihte ödendiğine dair başvurumu yapmış bulunmaktayım. Bu milletimizin cebinden çıkan en küçük zerre yoksulumuzun, yetimin ve öksüzün cebinden çıkmıştır bizim için” diyerek şikâyetin arkasında durduğunu açıklamıştı.

SÜNBÜL’DE ARABULUCU OLARAK DEVREYE GİRMİŞTİ

MHP İlçe Teşkilatı’nın ağır toplarından Alanya Belediye Meclis üyesi Mustafa Sünbül, Fanatik MHP’li Av. Ahmet Kadir Alparslan’ın ileride yapılacak MHP Alanya İlçe Başkanlığına “Şimdiden adayım” demesinin ardından alevlenen Türkdoğan – Alparslan’ın arasındaki kırgınlığı sonlamak adına devreye girmişti. Sünbül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile birlikte Alparslan’ın ofisine kadar gitmişti. Bu ziyaret sonrası Av. Ahmet Kadir Alparslan , “MHP Alanya ilçe başkanımız Mustafa Türkdoğan beyle Alanya Belediye Meclis üyemiz Mustafa Sünbül bey ofisimize geldi. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim” şeklinde açıklama yapmıştı.

ORTAK NOKTA NURİ BİNBOĞA CEZA MI ALDI?

Av. Alpaslan yapmış olduğu “Gerek Önder Görgülü, gerek Nuri Binboğa beyle tek ortak noktamız Türkdoğan beydir” şeklindeki açıklamalarından sonra, Önder Görgülü ile Nuri Binboğa’dan hakaret ve tehdit suçundan davacı oldu. İddiaya göre ceza mahkemesinde görülen tehdit ve hakaret davası sonuçlandı, Binboğa ceza alarak suçlu bulundu. Av. Ahmet Kadir Alparslan, dava kazanma sevincini sosyal medya hesaplarından paylaşarak kamuoyuna duyurdu. Bu paylaşımla birlikte Nuri Binboğa’nın bütün kişilik gizli bilgilerini 3. şahıslara aktardı.

ÖZÜR PAZARLIĞI MI YAPILDI?

İddiaya göre MHP’li Nuri Binboğa, Türk Ceza Kanunu'nun 5237 Sayılı 125. Maddesi gereği hakaret ve tehdit suçundan aldığı cezayı sosyal medya hesabından paylaşan Av. Alpaslan’a Özel Hayatın Gizliliğini İhlal suçundan özel bilgilerini 3. şahıslara aktardığı gerekçesiyle dava açmak için hazırlıklar yapmaya başladı. Av. Ahmet Kadir Alparslan, bir hukukçu olarak yaptığı paylaşımın suç olduğunu anladı. Alacağı cezanın ise bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası olması karşısında mesleğinin tehlikeye gireceği ve zora sokacağını anladı. Araya giren hatırlı eş – dostların konuşmaları karşısında Av. Ahmet Kadir Alparslan, Binboğa’nın kendisine dava açmaması karşısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Türkdoğan’dan sosyal medya üzerinden özür dileyeceğini belirterek pazarlık yaptı.

VE ALPARSLAN ’EZELİ RAKİP’ TÜRKDOĞAN’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’dan “Yanlış yönlendirildim” diyerek özür dileyen, Alanya İlçe Teşkilatı Kongresi’nden önce ilçe başkanlığı görevine talip olduğunu ve aday olacağını duyuran, başkan Mustafa Türkdoğan’a karşı adeta savaş açan Alpaslan, özründe şu ifadeleri kullandı: “Alanya ilçe Başkanıyla ilgili bazı konularda Kerim Ünlü ile Hasan Barcın tarafından yanlış bilgilendirilmiş bulunmaktayım. Kamuoyu huzurunda ilçe başkanı Mustafa Türkdoğan beyden özür dilerim”

NEDEN BARCIN İLE ÜNLÜ HEDEF SEÇİLDİ?

Alanya MHP Parti Teşkilatı’nda tehditle hakaret yönündeki davaların ayyuka çıktığı ve kılıçların çekildiği İlçe teşkilatında hesaplaşma erken mi başladı, kartlar yeniden mi karılıyor? Geçmiş dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı’nda görev yapmış, Alanya’nın başarılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hasan Barcın ile Sigorta sektöründe son derece güvenilir iş insanı sigortacı Kerim Ünlü neden hedef seçildi? Ani çıkışı ile Av. Alparslan pırıl pırıl iş insanları, Barcın ile Ünlü’ye neden iftira attı?

BARCIN’DAN DAVA, ÜNLÜ’DEN İMALI CEVAP

Av. Kadir Alparslan’ın bu iddialarına önce Hasan Barcın’dan sonra da Kerim Ünlü’den yanıt geldi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Hasan Barcın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Bilgilendirme adı altında, “Sosyal medya üzerinden şahsımla ilgili aslı olmayan paylaşımda bulunan kişi hakkında Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundum, kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Öte yandan Av. Kadir Alparslan tarafından kendisine iftira atıldığını savunan Kerim Ünlü ise sosyal medya hesabında, Kuran-ı Kerim’den bir ayet paylaşarak yanıt verdi.

İşte Kerim Ünlü’nün imalı cevabı:

“İşte böyle, insanın başına bir bela geldi mi, Rabbine yönelerek yardım için O'na yalvarır. Fakat O'nun rahmetiyle bir nimete kavuşunca da, önceden yalvarıp yakardığını unutarak başka güçleri Allah'a rakip çıkarır ve böylece başkalarını O'nun yolundan saptırır… Bu şekilde günah işleyenlere de ki: “Bu inkârınızla kısa bir müddet keyif sürün bakalım, ama sonunda ateşi hak edenlerden olacaksınız. Zümer Suresi 8. Ayet”