Kurban bayramında deri toplama işini üstlenen en önemli kurumlardan biriside Türk Hava Kurumu Alanya'da her yıl başarılı bir şekilde deri toplama işini üstlenen THK'da bu yıl ise sınıfta kaldı.

2017 yılında 11 bin 800 deri toplayan THK Alanya Şubesi önceki yıllarda da 10 bin derinin altına düşmeyerek önemli rakamlara ulaşıyordu. Bu yıl ise THK yalnızca 4 bin 200 adet deri toplayabildi.  Alanya THK'nın deri toplama işine bu yıl verilmeyen önem rakamlarla da ortaya çıktı.

'KOKUDAN DURULMUYOR'

Önceki yıllara göre oldukça az miktarda toplanan deriler depolama anlamında da büyük sıkıntı yarattı. Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde yerleşim yerine oldukça yakın bir noktada toplanan deriler koku yapmaya başladılar. Bayram henüz bitmeden deri kokusu nedeniyle sokağa çıkamayan bölge halkı ise isyan etti. Bir inşaatta toplanan deriler nedeniyle isyan eden vatandaşlar, "Bir an önce bu deriler buradan alınsın. Koku yüzünden sokağa çıkamıyoruz." dediler.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde THK Alanya Şubesi genel kurulu yapılarak Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı olarak Metin Akdenizli seçilmişti. Kamuoyu Başkan Akdenizli’nin konu ile ilgili yapacağı açıklamayı bekliyor.