HABER - Muammer SOYLU

Alanya’nın Güzelbağ Mahallesi’nde Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan kesim esnasında mezarlıklara verilen tahribatlara tepki gösterildi. Geçtiğimiz yıl orman yangınlarında büyük hasar gören Güzelbağ mezarlığındaki yanan ve kuruyan özellikle kızıl çam ağaçların bakımı için büyükşehir belediyesi tarafından ihale yapıldı. İhaleyi ise doğu kökenli bir firma kazandı.

ALANYALI MALİ MÜŞAVİRDEN ŞOK İDDİA

Düzensiz rastgele kesilen ağaçlardan sonra Güzelbağlı serbest muhasebeci ve mali müşavir Bilal Kılıklı, Antalya BŞB'nin mezarlarını tahrip ettiğini iddia etti. Kılıklı, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı paylaşımında "Orman yangını acısını daha dindirememişken, şimdi de büyükşehir eliyle yapılan orman kesiminde mezarlarımız tahrip ediliyor. Lütfen konuya bir el atar mısınız?" dedi.

“SİZİN YAPACAĞINIZ HİZMET OLMAZ OLSUN”

Bazı duyarlı çevre sakini vatandaşlar ise Antalya BŞB Başkanı Muhittin Böcek’e "Dirimize saygınız yok, bari ölümüze biraz saygınız olsun" diyerek tepkilerini dile getirirken, mezarlıkta kesilen ağaçların mezar taşlarının üzerine düşerek kırmasına ve ‘’Geçmişimizi ortadan siliyorlar, bütün mezarlarımızı tahrip ederek, yakıp yıkıyorlar. Yeni ve eski yatırlarımız var. Sizin yapacağınız hizmet olmaz olsun. İçler acısı bir durum” dediler.