AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı’nın ardından Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu’nun projelerinin Alanya Belediyesi’nden kısa bir süre içinde geçmesi gündem oldu. Başkan Toklu’nun Cumhur İttifakı öncesi belediyeden geçirdiği projelerinin sayısı iki elin parmağını geçmezken, 2020 – 2021 yılları arasında geçirdiği proje sayısı ise katlanarak artmış.

CUMHUR İTTİFAKI İLİŞKİSİ Mİ?

2018 Şubat tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan Cumhur İttifakı (Seçim ittifakı) iki parti arasındaki buzları eritti. Alanya’da her iki parti arasında yakınlaşması her ortamda gözle görülürken Mimar Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ile MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Cumhur İttifakı ile daha da yakınlaştığı iddia ediliyor.

YILLARA GÖRE PROJE SAYISI

Mimar Toklu, Alanya Belediyesi’nden 2017 yılında 9, 2018 yılında ise 8 proje geçirmiş.  Cumhur İttifakı oluşumunun ardından Toklu adeta koşar adımla yükselişe geçerek,  2019 yılında 9 ve 2020 yılında 59 projesinin hızlı bir şekilde geçtiği gündeme atıldı. 2021 yılında Toklu’nun belediyeden geçirdiği proje sayısının bazı çevreler tarafından 200’e yakın olduğu iddia edildi.

UZUN ZAMANDIR PROJEMİZ BEKLİYOR

Geçtiğimiz aylarda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel "Kültürel dokuyu koruyarak Alanya'nın sağlıklı ve dengeli büyümesi, alt ve üst yapısıyla, sosyal alanları ile kendi kendine yeten bir şehir olması için bir takım uygulama tedbirleri aldık, hızla uygulamaya koyacağız" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bazı mimar ve inşaat sahipleri belediyeye ruhsat için başvurduklarını ancak projelerinde hiçbir eksik evrak olmadığı halde 5 aya yakın bir zamandır projelerinin onaylanmadığını iddia ettiler. Toklu’nun ise kısa zamanda projelerine nasıl onay aldığı merak konusu oldu.

TOKLU AJAN PEŞİNDE

Oktay Yaşar'ın sahibi olduğu sosyal medya hesabı "Ankara Kuşu", özelikle resmi kurum ve kuruluşlar aleyhine attığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. "Ankara Kuşu" geçtiğimiz günlerde Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya yönelik  ‘’Sayın Başkanım Alanya’daki inşaat projeleri sizin eliniz değdiğinde daha hızlı geçiyormuş doğru mudur?’’ şeklinde paylaşım yapmış ve Alanya’da gündem olmuştu.

TOKLU’DAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, hakkında çıkan haberlere yönelik hiçbir açıklama yapmazken, "Ankara Kuşu" tarafından gündeme getirilen kendi projelerinin hızlı geçtiği iddiasına nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.