Haber - Burak ÖZTUNÇ

Alanya Belediye Meclisi’nde 5 yıl boyunca görev alacak olan isimler belli oldu. Yeni Belediye Meclisi’nde; MHP’den 15, AK Parti’den 10, İYİ Parti’den 7 ve CHP’den 5 isim yer aldı. Toplam 37 meclis üyesinin 5 tanesi ise kadınlardan oluşuyor. Geçtiğimiz yıl 4 olan kadın üye sayısı bu kez 5’e yükselmiş oldu.

MHP AYNI KADIN ÜYELERLE DEVAM DEDİ

Geçtiğimiz dönem Alanya Belediye Meclisi’nde MHP’nin 2 kadın üyesi bulunuyordu. Melike Nazifoğlu ve Emine Çalış meclisteki görevlerine yeni dönemde de devam edecekler. Mecliste başarılı çalışmaları ile Başkan Yücel’in A takımında yer alan iki isim Alanya Belediyesi’nin yeni döneminde de çalışmalarına kaldıkları yerden devam edecekler.

AK PARTİ’DE KADIN SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Ak Parti’de geçtiğimiz yıl 12 olan meclis üyesi sayısı bu yıl 10’a düştü. Meclisteki sayısı düşen AK Parti’de kadın sayısı ise arttı. Geçtiğimiz yıl mecliste Ak Parti’yi tek temsil eden kadın üye Gökçen Nazifoğlu’ydu. Bu yıl ise Ak Parti’de 2 kadın üye bulunuyor. Paulina Müftüoğlu ve Melike Aras Erdoğan yeni dönemde Alanya Belediyesi’nde görev alacaklar.

İYİ PARTİ’DEN TEK KADIN

Alanya Belediyesi’ne 7 meclis üyesi ile giren İYİ Parti’de ise tek bir kadın üye bulunuyor. Didem Dim Özaltın Alanya Belediye Meclis Üyesi olarak 5 yıl boyunca görev alacak.

CHP’DE KADIN ÜYE BULUNMUYOR

Geçtiğimiz dönem 7 üyesi bulunan CHP ise bu kez 5 üye ile meclise girebildi. CHP’nin kadın meclis üyesi Nefise Develioğlu bu kez mecliste yer almadı. CHP’nin 5 üyesi de bu kez erkeklerden oluştu.