İYİ Parti 31 Mart mali idareler yerel seçim çalışmaları kapsamında yüze yakın adayını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun imzasını taşıyan açıklamada Alanya Belediye Başkan Adayı ise Konaklı eski Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez olarak gösterildi. Bu açıklamanın ardından bugün İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatında hareketli saatler yaşandı.  Saat 13.30 sıralarında basına yapılan açıklamada İYİ Parti’nin CHP ile ortaklaşa destekleyecekleri Alanya Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez basına tanıtıldı.  

BAŞKAN ÇORBACI BEKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi ile ortaklaşa seçim ittifakına giren İYİ Parti’nin resmen Belediye Başkan adayını açıklamasından önce CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı’ da İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın tarafından davet edildi. Bu daveti sıcak karşılayan Başkan Çorbacı, partinin üst düzey yöneticileriyle yaptığı telefon trafiğinin ardından gelebileceğini bildirdi. İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez’in adaylık açıklaması toplantısından önce İYİ Parti Alanya binasına doluşan vatandaşları fazla bekletmemek adına toplantı başlatıldı. CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı’yı bekleyen İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez’in heyecanlı oluşu gözlerden kaçmadı.

HERKES GÜNEŞE DÖNECEK

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve Belediye Başkan adayı basının karşısına çıkarak resmen ALanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez olduğu açıklandı. İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın’a yöneltilen bir soruda Seçim sloganı belirlendi mi ? denilmesi üzerine Apaydın ise “Herkes güneşe dönecek, yüzü gülecek” dedi. Öte yandan bir basın mensubunun “CHP ile ortak bir slogan diliniz olmayacak mı ?” sorusu üzerine İYİ Partili Apaydın;

“Arkadaşlar ne söylesek şuan havada kalır, bunlar oturup programlı olarak çalışıldıktan sonra deklare edilecek şeyler. Şuan rastgele bir şey söylemek istemiyoruz ama Abdullah Sönmez Cumhuriyet Halk partisinin ve temelinin ayrıca tabanının da örgütlü bir şekilde desteklediği  İYİ Parti’nin Alanya Belediye Başkan Adayıdır. Aynı şekilde bizde Büyükşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Muhittin Böceği destekliyoruz. Bu ittifakın ana konusu bu. Karşılıklı adaylar desteklenecek. ” dedi.

Sözlerine devam eden Apaydın;  “Alanya’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İYİ Partinin Adayı Büyükşehir’de de İYİ Partililer tarafından CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  desteklenecek. Bu noktada anlaşmaya vardık. Detaylara sonra geleceğiz, slogan ve saha çalışmalarındaki ilke ve prensipleri karşılıklı oturup çalışmalarımızı halkımıza duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Apaydın 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında “Çamur at izi kalsın” gibi belden aşağı gibi vurucu siyaset yapmayacaklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti; “Kimse kimseye bel altı vurmadan seviyeli bir seçim süreci yaşanacak. Buna herkes emin olsun, biz özellikle hiç kimseye bel altı vurmayacağız, kötü anlamda siyaset yapmacağız o arkadaşlarda ileride bizimle bir araya gelebilir. 2014’den önce ve 2014’te dahil karşı karşıya olan ve bir sene önce birbirini boğacak olan insanlar şuan birlikte çalışıyorlar. Hiç kimse kimseye uzun vadeli düşmanlık beslemesin. Dedi.

YÜCEL İYİ BİR ARKADAŞ, SÖNMEZ DAHA İYİ YÖNETİR

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın Alanya Belediye Başkanı Adaylığı açıklamasında yaptığı açıklamada Abdullah Sönmez’in iyi hizmet edeceğini ve Konaklı’ya yaptığı yatırımların bunun bir örneği olduğu apaçık ortada olduğunu vurguladı. Başkan Yücel Apaydın konuşmalarını söyle sürdürdü;  “Adem Murat Yücel bizim gerçekten iyi bir arkadaşımız ama biz Abdullah Sönmez’in daha iyi hizmet edeceğine inanıyoruz. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e kötü demiyoruz ancak Abdullah Sönmez bu işi daha iyi yapar” dedi .

ROTAMI HEP HALK İLE BİRLİKTE BELİRLEDİM

Alanya  İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, resmi açıklamasının ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada geçmişte Belediye başkanlığı için deneyimli olduğunu belirterek şöyle bir açıklamada bulundu;  "Saygıdeğer Alanya'lı hemşehrilerim, sizlerin gönül destekleri, İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener'in takdiri ile Alanya Belediye Başkan Adayı gösterilmiş bulunmaktayım. 2004'den 2014'e kadar Konaklı Belediye Başkanlığı yaptım. Rotamı hep halk ile birlikte belirledim. Halkın isteği yönünde hizmet etmek için çalıştım. Hiçbir zaman makamdan cesaret almadım makama cesaret verdim. Şimdi büyük Alanya'mıza bu hizmetleri vermek için, dua ve desteklerinizi bekliyorum. Beni bu göreve layık gören herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.