Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, Alanya’da bulunan sekiz noterlikle bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantı Alanya 1. Noterliği’nde gerçekleşti. Toplantıda noterler tarafından düzenlenen vekaletnamelerdeki bazı eksiklikler ve dikkat edilmesi gereken teknik konular ele alındı. Alanya Tapu Müdürlüğü ile noterlikler arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla karşılıklı istişareler ve yapıcı görüş alışverişleri gerçekleştirildi. Ayrıca, 4 Temmuz’da başlayan tapu satışlarının noterlerde yapılmasıyla ilgili yasal düzenlemeler de masaya yatırıldı. Toplantının sonucunda elde edilen bilgi alışverişi, eksik ya da hatalı vekaletnamelerin önüne geçmeyi ve vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Tapu devir işlemlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için tapu müdürlüğü ve noterler arasında işbirliğinin artırılmasına yönelik önemli adımlarda atılmaya devam ediyor.

Alanya'da motosiklet kazası: Sürücü metrelerce savruldu Alanya'da motosiklet kazası: Sürücü metrelerce savruldu

‘VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, “Noterlerimiz tarafından düzenlenmiş olan vekaletnamelerdeki bazı eksikler veya dikkat edilmesi gereken konuların tekniği hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bütün konuları karşılıklı istişare kapsamında yapıcı bir şekilde birbirimizle görüştük. Aynı zamanda 4 Temmuz’da başlayan tapu satışlarının noterlerde yapılması ilgili yasa görüş alışverişinde bulunduk. Biz bu toplantıyı eksik bir vekalet ya da hatalı bir vekalet yapılırsa vatandaş mağduriyetini ortadan kaldırmak ve iş verimini daha hızlı bir şekilde sergilemesi açısından birlikte karşılıklı organize ettik. Toplantının düzenlenmesinden son derece mutluyum. Bizim buradaki esas hedefimiz her iki kurum arasında yani tapu müdürlüğü ve noterler arasında vatandaşın mağduriyetini tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yapmak” dedi.

‘FAYDALI BİR GİRİŞİMDİ’

Alanya 3. Noteri Necat Andaç da toplantının noterlikler için çok faydalı bir girişim olduğunu belirterek, “Bizim için de çok faydalı bir girişim oldu. Güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Temmuz’dan itibaren satışlar da bize geçtiği için bizim entegre olmamız lazım” diye konuştu.