Hatırlanacağı üzere, Aralık 2023'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu ihalesinin Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye verildiğini duyurmuştu. Projenin Serik Kavşağı'ndan başlayıp Konaklı'nın kuzeyinde sona ereceği, toplam uzunluğunun 122 kilometre olacağı ve 8 tünel, 19 viyadük içereceği belirtilmişti.

IPARD programı ve TKDK destekleri ALTSO’da anlatıldı IPARD programı ve TKDK destekleri ALTSO’da anlatıldı

Ancak projenin başlangıcına ilişkin herhangi bir gelişme olmaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni projelerin bekletilmesi talimatı sonrası, Antalya-Alanya Otoyolu'nun da bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu.

Ayrıca, Alanya-Sarıveliler Taşkent Yolu olarak da bilinen ve Akdeniz'den İç Anadolu'ya en kestirme ve güvenli yol güzergahı olarak lanse edilen yolda da Mahmutlar-Sapahkan tünelleri arasında herhangi bir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor.

Bölge halkı, Antalya-Alanya Otoyolu ve Alanya-Sarıveliler Taşkent Yolu'nda gecikmelerin nedenini ve projelerin ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. Yetkililerden bu konuda açıklama yapılması bekleniyor.