Sipahioğlu, yaptığı inceleme ve esnafla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından gözlemlerini Alanya kamuoyu ile şu şekilde paylaştı:

“Bildiğiniz üzere geçen hafta cuma günü pazar esnafımız tezgahlarını açmış ve çeşitli sorunlar gündeme taşınmıştı. Bugün cuma pazarını bizzat gezmeye gittim ve pazar esnafıyla sohbet edip projeyi teknik adam gözüyle inceledim. Meclis üyeliği dönemimde grup arkadaşlarımızla birlikte cuma pazarı projesi önümüze konduğu zaman endişelerimizi dile getirip avan bir proje de biz sunmuştuk. Alanya’nın iklim koşullarını ele aldığımızda kapalı bir pazaryerinin bu yöreye uymadığı şu an gözle görülür bir gerçek.

Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor

Projede 2 kat otopark olması gerekirken 1 katın iptal edilmesi tartışılacak bir konu. Haftanın 6 günü otopark olarak kullanılacak olan bir alanda 1 gün de gıda satmak ne kadar hijyenik olur, bilemiyorum. Kapalı otoparklarda duvarlara ve tavana sinecek olan egzoz gazı kalıntıları, sıcak havanın da etkisiyle ürünlere zarar verebilir mi, yaşayıp göreceğiz.

Diğer bir husus, havalandırma kesinlikle olmalı, yetersiz gördüm. Son olarak yağmur suyu giderleri yeterli mi tekrar gözden geçirmek lazım. Yağmurlu havalarda içeriyi su basma tehlikesi var. Proje henüz yarım kalmış. Bitince bir daha inceleyeceğim. Umarım Alanya’mız için daha kullanışlı hale gelir. Hayırlı olsun.”