Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

2023 yılında yaşanan depremde göçük altında kalan ve psikolojik travma yaşayan tek yumurta ikizi kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya’daki Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne aldırdı. Aynı okulun yurdunda konaklamaya başlayan kardeşlerden biri, kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı. Ancak bu durum, yurt yönetimine şikayet edildi. İkizlerin kaldıkları okul yurdunda beraber uyumaları nedeniyle ‘eşcinselsiniz’ denilerek şikayet edildiği öne sürüldü.

Kardeşlerin babası Mehmet Tuzsuz, çocuklarının ahlaksız iftira nedeniyle mağdur edildiğini belirterek, okul idaresinin çocuklarını okuldan almaları için baskı yaptığını ve tehdit ettiğini iddia etti. Tuzsuz, çocuklarını Hatay’a götürmek zorunda kalacağını söyledi. Olayın medyaya yansımasının ardından Antalya Valiliği, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.

Alanya’da bulunan eğitim sendikaları ise Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi önünde ortak basın açıklaması yaparak, okul idaresi ve öğretmenlerin yanında olduklarını bildirdi. Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, olayın her yönüyle araştırıldığını ve etik değerlerin gözetildiğini ifade etti. Ulu, öğrencilerin hala okulun öğrencisi olduğunu ve yurtta kalmaya devam ettiklerini, velinin nakil talebini iptal ettiğini, olayla ilgili asılsız iddiaların ortaya atıldığını ve eğitim camiasının yargısız infaz edildiğini söyledi. Ulu, eğitim sendikaları olarak hakkın ve haklının yanında olduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti.