Kadın erkek ilişkilerini konuşmaya kalksak burada her kafadan ayrı bir ses çıkar. Ama benim konuşmak istediklerim, anlatmak istediklerim farklı.

Hepimiz sosyal medyayı çok sık kullanıyoruz. Fotoğraflarla videolarla anlarımızı paylaşmayı seviyoruz. Herkes görsün beğensin hoşumuza gidiyor. Kimisi kendi aleminde yaşıyor sosyal medya hesabında, kimisi iş için kullanıyor, kimisi de başka şeyler peşinde. Birçok insan var tabi, karakter meselesi herkesin aynı olması beklenemez. Örneğin kimi kızlar çok sosyal medyada takipçim çok olsun, herkes beni beğensin, herkes bana asılsın ister. Kimi kızlar var kimseyi eklemez, kimse bana yazmasın der. He bir de sinsirella tipler var, ay ben çok edepliyim, öyle herkesle muhabbet etmem der ama gizli gizli götürür işi. Bir bakmışsın sürekli birileriyle muhabbette. Tabir-i caizse az fingirdek yani:)

Tabi sadece kızlar değil bir de erkeklerimiz var ki. ortalıkta delikanlılık naraları atarlar, bacımız, kardeşimiz, namus kumkumalığı taslarlar, herkesin artık namusu gibi koruduğu o telefonlarına bir baksan oho kimlere neler neler söylemişlerdir. Kimisi var kız açık giyiniyor diye ya da bilemedin kız dışa dönük bir kız diye 'oo bu kızda iş var yürüsem bir şey olmaz. Az takılırız sonra sallarım gider' şeklinde düşünüp herkese yazar dururlar.

HİÇ BİRİMİZ ETRAFA GÖSTERDİĞİMİZ KİŞİ DEĞİLİZ

Kimse çevresine söylediği kadar masum, delikanlı, edepli, mazbut değil artık. Kimler kimler var ki toplumdaki vasfına, sosyal statüsüne baksan adam/kadın dersin, fakat Pandora'nın kutusunu aç neler neler çıkar.

Babamların mesleği gereği çok fazla şehir gezdim, birkaç ülkede yaşadım ve birçok arkadaşım oldu. dışa dönük bir insan olduğumu söylerler çok kolay arkadaş edinirim. Kızlar arası her zaman oluşan bir fesatça bakış açısı olduğundan sanırım erkeklerle daha iyi anlaşabildiğimi düşünüyorum. Gerçi kız erkek fark etmiyor benim için ama işte insanlar aynı değil... Neyse demek istediğim her iki cinsin de aslında ne düşündüğünü az çok anlayabiliyorum tahmin edebiliyorum. Birisinin bana yaklaşma tarzını az çok anlıyorum hemen. Örneğin dostça yaklaştığını söyleyip çaktırmadan asılanı da anlıyorum. Saçma sapan bir konuyla yanaşmaya çalışan mı desem, paylaştığım ettiğim bir konu ile ilgili soru soruyormuş gibi yapıp ikinci cümlede kendini belli eden mi desem... Gerçekten bir arkadaşa ihtiyacı olduğu için konuşanı da anlıyorum. He insanoğluyuz illa ki yanıldığım oluyor ama çok nadirdir yanıldığım.

Özellikle set çekip konunun yılışmasına izin vermediğim halde 'yok canıım arkadaşız biz sende hemen yanlış anlıyorsun' triplerine giriyorsunuz ya heh işte ben yemiyorum onu. Şu sosyal medya üzerinden özellikle, tacizlerinizden vazgeçin. Biraz amacı doğrultusunda kullanın şu interneti, biraz bilgi edinmeyi deneyin, biraz yararlı şeylerle uğraşın mesela. Bu bir benim için geçerli değil herkese yapılan taciz aynı.

İNTERNET DENEN MERETİ KİMLER KULLANIYOR?

Ya şu internet denen mereti öyle sapıkça kullananlar  var ki gördükçe tiksiniyorum insanlardan. Geçenlerde bir yerde görmüştüm koca koca dedeler ya şaka değil dedem yaşında adamlar internet üzerinden 'kız düşürme' derdinde. Adam karşısındaki kızın bir anlık çıplak görüntüsünü görebilmek için ağzına kumanda alıp fotoğraf mı çekmedi, saçma sapan kılıklara mı girmedi. Biz de vay yaşlıdır değip otobüste, minibüste yer verelim.

Bir insan çeşidi var mesela sosyal medyada, benim hesabımdaki arkadaşlarımı ekleyip ekleyip onlara asılabileceğini sanan komik bir tayfa var. Arkadaş siz sanıyor musunuz ki benim bundan haberim yok. Ben başak burcuyum ayrıntıya çok dikkat ederim. Buradan ifşa etmeyim ama saygı duymaya devam etmek istediğim, sosyal statüsü iyi insanlar da var arasında. Yapmayın bunu komik oluyor. İnsan ilişkileri kurmak istiyorsanız bunu gerçek hayatta yapın. İtici duruyor, kendinizi insanların gözünde küçük düşürmeyin.

Tekrar söylüyorum bu bir tek erkekler için de geçerli değil kadınlar da böyle. İyice yoldan çıktı millet. Artık ne görürsem göreyim şaşıramıyorum. Şu meşhur evlendirme programlarında bir kadın vardı mesela. Zuhal Topal'ın programında, kadın zaten 70'lerinde bir talibi geldi amcam o da 70'lerinde yada 80'lerinde çok net hatırlamıyorum ama kadından büyük onu biliyorum. Teyze yaşını öğrenir öğrenmez paravan açılmadan Zuhal Topal'a döndü, 'Zuhal hanım ben paravanı açtırmak istemiyorum. Bu çok yaşlı bunun kuş ölmüştür' dedi. Bu olay tabi sosyal medyada baya konuşulan bir konu oldu. Bende Twitter'daki gördüm. Önce çok güldüm ama videonun tamamını izleyince yuh dedim. Şaka sandım önce gerçekmiş. Teyze ciddi ciddi böyle bir şey demiş. Teyzem sen artık bir tatlı huzur almaya gelmiş olman gerekirken neyin peşindesin yani. İnsanlar teknoloji geliştikçe yoldan çıktı resmen.

AİLELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Yani diyeceğim o ki şu sosyal medya tacizlerinize bir ara verin kendinize gelin. Memlekette düşünecek bir ton konu var siz hiç tanımadığınız, sırf fotoğrafını çok beğendiğiniz için asılmaktan geri durmadığınız insanları taciz etmekten vazgeçin. Belki katilim, belki manyağım, belki sapığım arkadaş nerden bilebiliyorsun değil mi?

Öyle de çıkan çok oluyor. Haberlerde örneklerine çok rastladık. Adamlar o kadar sapık ki küçücük çocuğa bile hallenebiliyorlar. Hiç unutmuyorum bir çocuk 12 yaşında 30'larında bir sapık, (sapık diyeceğim çünkü bu şahsa başka bir şey demek içimden gelmiyor) çocuğun yaşını söylemesine rağmen ona aşık olduğunu ve sevgili olmak istediğini söyleyip duruyor. Allah'tan annesi bilinçli ve çocuğuyla ilişkisi çok iyi bir kadın ki durumu geç olmadan fark edip el koyuyor. Bu pedofili olan şahsı da ifşa ediyor. Özellikle bu tarz durumlarla çocukların başına bir şey gelmemesi için dikkatli olmak, ailelerin çocuklarıyla aralarında iyi ilişki kurması lazım ki çocuklar böyle bir şey olduğunda rahatlıkla çekinmeden bunu anlatabilsin.

Özetle teknolojinin gelişmesi, hayatımıza bir hız getirmesi, kolaylıkla her şeye ulaşabilmemiz çok iyi bir şey evet ama durum ayrıca içimizdeki sapıkların da kendilerini rahatlıkla gizleyerek iğrençliklerini saçabilecekleri bir mecra yarattı.