Yücel rakibini buldu.

Yaylada Badem, Alanya’da Adem devri bitiyor mu?

Dinde bir kural vardır.

KİTAP

SÜNNET

İCMA-I ÜMMET

KIYASI FIKIH diye...

Bir konuda önce kitaba(Kuran-ı Kerim’e) bakılır. Orada bulamaz isen, sünnete (Peygamberimizin hadislerine sözlerine) bakılır. Orada da bulamaz isen, İcma-i Ümmet (din alimlerinin sözlerine) bakılır. Hiç birinde bulamazsan;

Kıyası Fıkıh (kıyaslama) yaparsın.

Mantığının doğru kabul ettiğini uygularsın.

Siyasette de bir kural vardır.

İyi bir siyasetçi isen

1-Siyasi rüzgarı iyi değerlendireceksin.

2-Rakibini iyi takip edecek, onu en zayıf anında yakalayacaksın.

3-Cesur olacaksın. Anı yakaladın mı o adımı atacaksın. Fitili yakacaksın.

Evet gelelim meseleye...

Alanya’da 4 dönem (20 yıldır) Belediye Başkanlığı yapan yenilmez adam Sn. Adem Murat Yücel 5’nci dönemine hazırlanırken, gözler bir yıldır karşısına rakip olarak çıkacağı tahmin edilen, eski ALTSO Başkanı Sn. Mehmet ŞAHİN'de idi.

Adem başkanın karşısında güçlü bir adaydı. Ancak dün Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Sn. Mustafa TOKLU'nun aniden ilçe başkanlığından istifa etmesi ile Alanya’da siyasi trafik bir hayli karıştı ve Mehmet Şahin büyüsü bozuldu gibi.

Daha iki gün önce MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli ve Sn. Meral Akşener’in Afyon’da yaptığı "Her parti kendi adayı ile seçime girsin" çağrısına cevaben Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini söyledi.

Buradan hareketle...

Alanya’da da AK Parti+MHP (Cumhur İttifakı) adayı olarak seçime Sn. Adem Murat Yücel'in gireceği kesin olarak görünse de Sn. Toklu’nun istifası ve yaptığı açıklama 2024’de “Adayım” demekti.

Bu açıklama ile Alanya siyasetine şimdiden renk geldi.

6 yıldır ilçe başkanlığı yapan, genç, efendi, oturup kalkmasını, saygı göstermesini bilen, çalışkan ve sempatik bir başkan profili olan Sn. Toklu herhalde İYİ Parti’den aday olacak değil. Elbette Ak Parti’den aday olacak. Ancak; buradaki handikap Sn. Bahçeli “İttifak devam edecek” derken, Bahçelinin adayının da Adem Murat Yücel olduğu bilinirken Sn. Toklu bu çıkışı neden yaptı?

Akla ilk gelen Alanya’da Ak Parti MHP ayrı ayrı mı seçime girecek yoksa Alanya il olacakta oluşacak birkaç ilçede yeni belediye başkanlıkları mı oluşacak. Sn. Toklu bu manada mı bir adım attı, bunu zaman içinde göreceğiz.

Lakin; Sn. Toklu’yu kutluyorum. Cesur davrandı, tam zamanında adım attı. Rakiplerini iyi takip ediyor. Bana göre şansı oldukça yüksek.

Tabiki her zamanki gibi Sn. Devlet bey engel olmaz ise...

Evet. Şimdilik gözüken;

MHP’den Adem Murat Yücel,

Ak Parti’den Mustafa Toklu,

İYİ Parti’den Mehmet Şahin,

CHP’den Gökhan Sipahioğlu.

Bilindik güçlü 4 aday var. Böyle bir kombinde Alanya’da yerel seçimler çok hareketli geçecek.

Sandık sonucunu şimdiden bilmek mümkün değil. Hepsinin de şansı var.

Lakin; Toklu aday olursa yaylada Badem, Alanya’da Adem olur mu?

İşte orası belirsiz. Ancak belli olan bir şey var.

Herkese mavi boncuk dağıtan Sn. Şahin’in işi zor.

Yücel’in rakibi Toklu’dur.

Alanya’ya şimdiden hayırlı olsun.