Ah Filipe ah… Geçen sezon çok fazla şans bulamayıp bu sezonun ilk maçında ilk 11’de olma fırsatı yakalamışsın, o nasıl bir elindeki fırsatı tepmektir. Bu kadar kötü paslar, bu kadar saçma top kaybetmeler nedir? Sezonun tamam daha ilk maçı, en az birkaç maç gitmesi lazım takımın iyice oturması için fakat Emre Akbaba’nın gideceği belli, kendine şans verilmişken bu fırsat bu kadar da kötüye kullanılmaz daha ilk maçtan.

Milyon Eurolar eden futbolcularda illa ki bir yerden sonra bir ego oluşuyordur doğru, bu bazı Alanyasporlu futbolcularda da oluşmuş belli ki. Haydar’ın birçok pozisyonda kolaylıkla rakip takım oyuncusuyla baş başa kaldığına bakılırsa, defans oyuncularından bazıları yaptıkları ego kadar defans yapamıyor. Mesut Hoca’nın emeklerini, pozitif enerjisini, takıma kattığı olumlu etkiyi göz ardı edemeyiz asla ama bu aklı karışan oyuncuların kulağını çekmesi lazım sanırım.

Sosyal medyada hepimiz görüyoruz, futbolcular evet çok eğleniyor, kamp döneminde de öncesi ve sonrasında da baya eğlenceli zamanlar geçiriyorlar, bu tabi ki motivasyon amacıyla çok güzel bir şey ama sanırım bazıları dozunu fazla kaçırıp işi lakaytlığa vurma yolunda ilerliyor. Baştan önlemi alınmazsa sezonun ortasında iyice ipin ucu kaçacak kimse de o saatten sonra tutamayacak.

İlk haftadan bu kadar da eleştirmemek lazım diyecektir birçoğunuz ama baştan birileri bunları söylemezse fark edildiğinde çok da bir anlamı olmayacak yazılanların… Çünkü cumartesi günü izlediğim maçta izlediğim Alanyaspor, gerçek Alanyaspor değildi bana göre, potansiyelini bildiğimiz takımın bu kadar ortalarda gitmesi hoşuma gitmedi. Sivasspor’a o şekilde yenilecek bir takım değil Alanyaspor… Umuyorum ki evimizde oynayacağımız Ankaragücü maçı ile silkelenip kendine gelir futbolcular ve gerçek Alanyaspor’u sahada izleriz…

Bu arada Lefter Küçükandonyadis Sezonu, aslında hiç de hoş olmayan bir şekilde başladı aslında. Şöyle bakıyorum da herkes günlerdir VAR kararlarını sorgulamaktan başka bir şey yapmıyor. Sonuçta yeni bir sistem oturması illa ki zaman alacaktır, illa ki hatalı kararlar olacaktır sonuçta ne olursa olsun insan kararıyla devam ediliyor maça… Bunların yanı sıra zaten Alanyaspor’un sezona yenilgiyle başlaması bizi üzerken bir de Fenerbahçe-Bursaspor maçında Emniyet güçlerinden bir polisin Bursasporlu taraftara gösterdiği şiddet iyice bizleri üzdü. Futbolun içine bu şekilde şiddet olaylarının karışması insanları çileden çıkarıyor. Daha ligin ilk haftasından yaşanan bu olay gelecek maçlar için insanın içine bir korku düşürmüyor değil. Bu kadar sert başlayacak hiçbir şey yok sonuçta. Arkasına ne olduğunu anlamadan Bursasspor’da Başkanı’nın daha ılımlı ve mantıklı açıklamalarına rağmen kulüp içerisinde sosyal medya üzerinden yapılan haksız ve sert eleştiri hoş olmadı.

Bu olaylar yetmezmiş gibi bir de Göztepe-Yeni Malatyaspor maçı sonrası deplasmandan dönen Malatyaspor taraftarlarının geçirdiği kaza hepimizi bir kez daha üzdü. 1’i ağır 15 Yeni Malatyaspor taraftarına çok geçmiş olsun diyor ve bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarına temenni ediyorum. Umarım 2’nci hafta ve sonrasında bu kadar tatsız olaylar yaşamayız…