Bugüne kadar pek fazla birilerini hedef alan köşeler yazmadım, doğrudur. İçimden geldi bugün biraz değişik bir köşe yazalım. Mesela Alanya’yı tekeline almaya çalışan, dışarıya kendini melek gösterip şeytanın ağa babası olanları yazalım değil mi?

Aslında amacım sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir köşe yazmayı düşünüyordum. Sabah otobüsle gelirken düşündüm de neden böle genel bir konu yazayım ki sadece, biraz da az bilinenleri yazalım…

Yaklaşık 4 buçuk 5 yıldır burada yaşıyorum. Buraya yerleştikten yaklaşık 3 ay sonra medya sektöründe çalışmaya başladım. Çok fazla kimse hatta neredeyse hiç kimse beni dışarıda görmez ama şans mıdır bilmem tanıdığım kişi çoktur. Mesela beni tanıyanlar çok iyi bilir. Siyaseti de futbolu da çok severim. Oradan tanıdığım da çok olur. Neyse biz ne anlatacaktık? Alanya’da tabir-i caizse borusunu öttürmeye çalışanları anlatacaktık.

Geldiğim günden beri anlam veremediğim kadar saçma şeylerle karşılaştım. Adamın rezillikleri tonla, her gün bir yenisi dökülür ortaya, herkes her şeyi bilir, fısır fısır konuşulur ama kimse yüzüne bir şey demez. Hatta genellikle destek verici konuşmalar yaparlar. Her dönem ayrı bir yere oynar, dostlum dediklerini gün gelir hiç acımadan sırtından vurur. Sorsan Alanya’da adeta bir kanaat önderi…

Konumuna baksan, ‘yok ya bu hayattan yapamaz, konumu dolayısıyla bir kere, buna tenezzül etmez’ diyeceğin insanlar, ne pisliklere batıp batıp çıkar. Gözü doymaz sürekli yer içer, sonra mı hatırı kalmasın diye soda verirler hazm eder her şeyi. Memleketin bir ucundan öbür ucuna kadar gezer durur yinede doymak bilmez, içine kurt kaçmış mideleri.  

Sosyal medya yaygınlaştığından beri insanlar daha bir itici oldu gözüme. Görmek istemedikçe gözünün içine içine sokarlar o sevimsiz, nursuz tiplerini. Adam iki kelimeyi bir araya getiremez, ne edebiyatlar parçalar sosyal medyada. Yaptığı onca pisliğe, onca haksızlığa rağmen sevimli, masum, sevecen pozları kime içten gelebilir ki?

Haksızlık yapıldığını bile bile susmak, açığını arayan, seni gölgen gibi takip eden ispiyoncular hem aslında çok gülünç hem de çok sinir bozucu oldu. Aklınca şu an kendi borusunun öttüğünü düşünen o tatlı su kurnazları var ya, keşke azıcık da kendi arkalarına bir dönüp baksalar. Keşke yedikleri haltları biraz didikleseler mesela.

Allah Allah derken, gerçekten içinizde hissetseniz Allah korkusunu, imanı hissetseniz keşke. Bu kadar insanın hakkına girmez, bu kadar kolay yalan söyleyemezsiniz. Benimle karşı karşıya bir daha gelmemek için yolunu değiştirenler var mesela. Diyeceklerimle, duyacaklarıyla, haksızlıklarıyla karşı karşıya gelmek zor geliyorsa demek ki… Ama etrafa ağam paşam diye dolaşıp, cesur insan pozu verirler, yersen…

Söz senettir derlerdir eskilerimiz. Eskiden söz verdin mi yazılı bir belgeye bile ihtiyaç duyulmaz, ne dendiyse o zamanında yapılırdı. Eskiden verilen sözler de böyle tutulurken, hala daha kendi önündeki yemekle doymayıp başkasının çöplüğüne göz dikmek de sizin de aşırı aç gözlülüğünüzden kaynaklanıyor sanırım. Birazcık mantığınızı mı çalıştırsanız artık. Birazcık mütevazi, birazcık vicdanlı mı olsanız artık. Birazcık dik mi dursanız artık!

Neyse bu konuların aslında daha zamanı değil, konuşulacak zaman elbet gelir…

KADIN GİBİ KADINLARIN GÜNÜ

Yarın Dünya Kadınlar Günü, yine göstermelik herkes, ‘kadınlar eşittir, kadınlar bizim canımızdır, kadınları koruyun, kollayın, eşit davranın’ naraları atacak. Geçin bunları geçin, kadınına sahip çıkamayan bir toplum, namustan, mertlikten, insanlıktan bahsetmesin. Son birkaç yılda ölen, cinsel istismara uğrayan, ezilen kadınları görmesek, bu ‘kadınlar bizim canımızdır’ naralarına inanacağız da…

Sadece bu yıl Şubat ayında yani yılın en kısa ayında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Şubat 2018 Veri Raporu’na göre 47 kadın erkek şiddetine maruz kalarak öldürüldü. Bu çok yüksek bir sayı. Neredeyse gün 2 kadın cinayete kurban gitmiş. Cinsel istismara uğrayan kadınlardan bahsetmiyorum bile.  Ocak ayında da bu sayı 28. Tam 28 kadın erkeklerin şiddetine maruz kalıp öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlendi, 387 çocuk cinsel istismara uğradı ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandı. Platformun verilerine göre, 2016 yılında 328 kadın, 2015 yılında ise 303 kadın öldürülmüştü. Korkunç rakamlara ulaşıyoruz her geçen gün.  

Birçoğunun hayatı elinden alınırken, kalanlarının da artık ileride normal bir hayat yaşama şansı kalmazken, kadınlar günü kutlamak bizim neyimize. Ne kadar pesimist (yani her şeye olumsuz bakan) bir millet olduk değil mi? Genç yaşta yaşamaktan soğutulduk adeta. Geçen hafta yazdığım hikaye mesela. 29 yaşında gencecik bir kız, sapık ruhlu bir saplantılı adamın yaşattıklarıyla adeta 2 yılda hayatı kabusa döndü. Önlem mi? Adli kontrol şartıyla serbest kaldı. He sonrasında tutuklandı ama neden biliyor musunuz? Bir konuşma esnasında kızın seni Cumhurbaşkanı’na kadar herkese şikayet ettim demesinin ardından o sapığın Cumhurbaşkanı’na küfretmesiyle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Yasalar bu konuda çok yetersizken, kadınları korumayı, onlara bir gün armağan etmeyi düşünmek bile saçma bu dünyada. Ben buradan çıkıp evime rahatlıkla, acaba başıma bir şey gelecek mi korkusuyla gidemiyorsam kimse bana gelip de gün filan kutlamasın.

Biz ki, koca cihana hükmetmiş bir neslin torunlarıyız, biz ki bizden olmayana da merhamet etmiş, ona kol kanat germiş, destek olmuş bir neslin torunlarıyız. Ne zaman bu kadar sapık ruhlu, bu kadar sevgisiz, merhametsiz oluverdik. Ne kadına, ne çocuğa, ne hayvanlara merhamet gösteremeyecek kadar cani olduk acaba?

Biz ne zaman din kisvesi altında, sapkınca düşüncelerini insanlara empoze etmeye çalışan şarlatanları, aramızda barındırır olduk. Adam yok asansör fantezisi, yok yatak yorgan sevdası derken şimdi de ‘kadın kocasından dayak yiyorsa şükretsin’ diyebilecek kadar sapıtabilmişken, buna hiçbir şey yapmadan göz yumar olmamız sinirlerimi bozuyor. Şarlatan adeta kendi sapkın düşüncelerini din adı altında insanlara sunarken sadece izlemekle yetiniyoruz. Neden?

Gerçi biz cennetten toprak satan insanlara şahit olup sadece gülüp geçmişiz değil mi? Daha neler gelecek acaba başımıza? Kıyamete çeyrek var belli ki daha nelere şahit olacağız acaba?

Neyse yinede bu sapık ruhlulara inat, bu canilere inat hala değer bilen insanlar için tüm dünyadaki merhametli, kalbinde sevgi olan, kadın gibi kadınların günü kutlu olsun…