Bu kadar sevgisiz, bu kadar merhametsiz, bu kadar cani olmak zorunda mı bu insanlar? Size bugün iki senedir, sırf onu isteyen bir sapığa karşılık vermedi diye dünyası karartılmaya çalışılan bir kızdan bahsedeceğim. Çok fazla yorum eklemek istemiyorum, çok geriliyorum çünkü böyle şeyleri gördükçe, duydukça.

Belki sosyal medya üzerinden takip ettiyseniz duymuşsunuzdur. Hatay’da Gülay diye bir kız. 29 yaşında, daha gencecik bir kız. 44 yaşında, Adana’da bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan sapık ruhlu E.K. isimli şahıs, Gülay ile sosyal medya üzerinden tanışmış. Birkaç gün konuşmuşlar ama Gülay daha fazla konuşmak istememiş. Reddedilince deliye dönen bu adam, sapıkça tavırlar sergilemeye kızı her yerden taciz etmeye başlamış. 300 küsür ayrı telefon numarasından binlerce mesaj atıyor, telefonları açılmazsa sosyal medya üzerinden açtığı sahte hesaplarla kızı ve ailesini rencide edici, iftiralarla dolu paylaşımlar yapıyormuş.

Şimdi diyeceksiniz, ‘ neden şikayetçi olmamış iki yıldır’ diye. Emin olun gitmiş, emniyete gidip siber suçlarla mücadele ekiplerine şikayet etmiş, 6 ay sonra gözaltına alınıp ifadesi alınmış. Sonuç mu? O daha da trajikomik bir durum, kuzenim yazmış gibi, ‘ben bir şey yapmadım’ diyerek elini kolunu sallayarak çıkmış. Savcılığa gitmiş Gülay, uzaklaştırma kararı çıkarttırmaya çalışmış, yine sonuç aynı. Savcılıktan aldığı yanıt, ‘çok fazla belge var. Bunları sadeleştirip getirin’ olmuş.

İki yıl boyunca ailesini, kendisini, evli olan abisinin eşine kadar herkesi tehdit etmiş. İftiralar atmış bu sapık ruhlu şahıs. Ayrıca unutmadan görevine de okulda devam ediyor bu dönem boyunca. İLKOKUL ÖĞRETMENİ olarak küçük çocuklarımıza eğitim vermeye devam etmiş. Dikkatinizi çekerim çocukları kimlere emanet ettiğimize bakın. Bu arada bu sapık ruhlu şahıs, Gülay’ı tecavüz etmekle, öldürmekle tehdit ederken, bunların dışında 4 yaşındaki yeğenine dahi tecavüz etmekle tehdit etti.

En sonunda sesini duyurabilmek için Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan’a ulaştı. Alphan’ın bu olayı Türkiye’ye duyurmasının ardından Gülay’ın bu kötü günleri bitecek gibi gözüküyordu. En azından herkes öyle temenni ediyordu. Olay herkes tarafından duyulup paylaşıldıkça, siyasiler de el attı. İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kadar duyuruluyor olay. Telefon numarasını ve ismini açıkça paylaşınca herkes arayıp tehdit etti bu Erdoğan K.’yi ve bunların sonunda Gülay’a artık durması için mesaj attı ama pişman olmak için geç kalmıştı. Bu sapık ruhlu şahıs dün akşam gözaltına alındı.

Tam herkes ‘inşallah içeriden çıkamaz. Cezasını çekecek. Rahat bir nefes alacak kız’ derken, tehditler son bulmadı. Bu kez de Gülay’ı sosyal medya üzerinden Erdoğan K.’nin akrabaları tehdit etmeye başladı. Gece boyunca bende dayanamadım sık sık takip ettim. Neler yazdığını tek tek okudum.

Bunlar biraz daha az küfür içerenleri, öyle söyleyeyim siz anlayın. Kabus gibi geçen iki yılın ardından bu kez de akrabalar… Gece yarısı hesap kapatıldı fakat Gülay’ın bu korku dolu günleri ne zaman son bulacak Mahkemenin kararıyla belli olacak.

Demem o ki, sosyal medya üzerinden konuştuklarınıza hem dikkat edin, hem de abartı kıskançlıkları ‘ayy ne romantik, kıskanıyor beni’ gibi saçma düşüncelerle sevimli yapmaya çalışmayın, sonucu hiç istemediğiniz kadar kötü noktalara gelebilir. Umarım Gülay da başına bir şey gelmeden bir an evvel bu hasta ruhlu insanlardan kurtulur. Sadece kızlara karşı değil tabi bu tutum. Dün yeni bir olay daha çıktı ortaya. Tarsus’da evsiz biri bir sokak köpeğini derme çatma evine götürmeye çalışırken duyarlı bir vatandaşın dikkati sayesinde yakalanmış. Evinde tecavüz etmeye kalkarken yakalanıp oradaki vatandaşlar tarafından darp edilmiş. Gerçi ardından gözaltına alınıp serbest bırakılmış ama elbet yakalanacaktır tekrar. Şunu unutmayın bugün kediye köpeğe tecavüz eden, cinsel tacizde bulunan bu sapık ruhluların bir sonraki hedefi küçük çocuklar, kızlar. Böylelerini toplum içerisinde barındırmamak için çok acil önlem alınmalı.

Artık kimse sessiz kalmayacak böyle şeylere de göz yummayacak. Kimse böyle bedavadan elindeki telefonla, bilgisayarla tehditler savuramayacak. Burası kabile ülkesi değil…