Çin’de düzenlenen Türkiye ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini (ALKÜ) 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda temsil eden Millî Sporcu Salih Korkmaz, 20 kilometre Erkekler Yürüyüş kategorisinde Türkiye'ye bu alanda ilk altın madalya kazandıran isim oldu. ALKÜ’lü Millî Sporcu Korkmaz’la buluşan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Korkmaz’ı tebrik ederek ALKÜ olarak gurur duyduklarını dile getirdi. Senato Salonunda gerçekleşen buluşmaya, Rektör Türkdoğan ve Korkmaz’ın yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Işık Bayraktar ve ALKÜ Genel Sekreteri Alper Özyürek katıldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “ÇOK BÜYÜK BİR GURUR YAŞADIK”

Millî Sporcu Salih Korkmaz’ı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Türkdoğan, ALKÜ’nün sağlık, spor ve turizmde Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olduğunu vurguladı. Salih Korkmaz ve Esra Türkmen’in Çin’de yaşattığı gururdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Türkdoğan, “Salih’i izlerken çok heyecanlandık ve gurur duyduk. Özellikle göreve yeni başladığımız şu günlerde bize hediye oldu. Burada bizi duygulandıran başarının zeminini oluşturan hocalarımıza teşekkür ediyorum. ALKÜ’lü öğrencilerimizin başarılarını takip ettiğimizde bu alanlardaki farkımız da ortaya çıkıyor. Salih’in bu başarısıyla da çok büyük bir gurur yaşadık.” dedi. Rektör Türkdoğan, Salih Korkmaz ve Esra Türkmen’e ALKÜ olarak desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

KORKMAZ: “HEDEFİM PARİS OLİMPİYATLARINDA ŞAMPİYON OLMAK”

Olimpiyat oyunlarından sonra en zorlu müsabakalardan birisini yaşadığını söyleyen ALKÜ’lü Millî Sporcu Salih Korkmaz, ALKÜ’ye ve ülkemize altın madalya kazandırmaktan gurur duyduğunu söyledi. Ülkemizin moral ve motivasyonu için bu başarının çok yerinde olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Çin’de hava koşulları çok zordu. Bu zorlu süreci başarıyla geçirdik, çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Yürüyüş branşında ülke olarak Çin çok güçlü bir ülkeydi ve bizden öndelerdi. Böyle bir ortamda dünya şampiyonu olmayı başarabildik. ALKÜ ve ülkemiz adına gururluyuz. Bizden sonraki öğrenci arkadaşlarımız bu başarıların devamını getireceğine inanıyorum.” dedi. Hedeflerini de açıklayan Korkmaz, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 19-23 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 2023 Dünya Atletizm Şampiyonasında ve 2024 Paris Olimpiyatlarında başarılarının devam edeceğini söyledi.

Alanya Kestelspor, sahasında berabere kaldı Alanya Kestelspor, sahasında berabere kaldı

ŞAMPİYONLUK MASKOTUNU REKTÖR TÜRKDOĞAN’A HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından Rektör Türkdoğan, Salih Korkmaz’a sarılarak tebrik edip, çiçek ve hediye takdim etti. Korkmaz ise Rektör Türkdoğan’a Paris Olimpiyatlarında başarı getireceğinin sözünü verdi. Korkmaz aynı zamanda müsabakada sadece altın madalya kazanan sporculara verilen yarışmanın maskotunu Rektör Türkdoğan’a hediye etti. Korkmaz, bu gururun ALKÜ Ailesine ait olduğunu dile getirdi. Rektör Türkdoğan, hediyeleşmenin ardından Korkmaz’a altın madalyasını taktı.

ALKÜ, ÇİN’DE DAMGA VURDU

Çin'de düzenlenen 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na ALKÜ öğrencisi ve Millî sporcular Salih Korkmaz ve Esra Türkmen katıldı. Kariyerinde ilk kez 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda mücadele eden ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Millî Sporcu Esra Türkmen, Cirit Atma’da Dünya 4’üncüsü oldu. 20 km Yürüyüş branşında ülkemize altın madalya kazandıran Salih Korkmaz adını tarihe yazdıran ilk Türk sporcu oldu.