Süper lige çıktığı ilk sezonda ligden düşmesi beklenen Alanyaspor ligi 12. sırada bitirdi. 2. sezonda da sıralaması değişmedi ligi yine 12. sırada bitirdi. Geçen sezon ise Kayserispor maçından sonra yaşanan talihsiz trafik kazasının moral bozukluğunun etkisi ile üst sıralardaki yerini kaybetmesine rağmen yine de ligi 9. sırada bitirdi. Bu sezon ise nerede ise ligin dörtte birlik kısmı tamamlandı, lig lideri.

Alanyaspor’un lig liderliğini tesadüflere bağlayanlar futboldan anlamayan ve futbolun gerçeğini görmeyenlerdir. Geçen sezon ligin zirvesindeki takımlarla kora kor mücadele eden Alanyaspor bu sezonda ligin dört büyüklerinden ikisi ile kora kor mücadelesi sonrası Fenerbahçe’yi mağlup etmiş, Beşiktaş’a ise tartışmalı hakem kararları sonucu mağlup olarak ligdeki ilk yenilgisini almıştır.

Alanyaspor’un süper ligdeki sezonluk gol ortalamalarına baktığımızda ilk sezon 1.59, ikinci sezon 1.62 geçen sezon ise 1.1. Bu sezon ise 2,25 gol ortalaması ile oynuyor. Geçen sezon ligin ilk 8 haftası 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ile oynayan Alanyaspor bu sezon ilk 8 haftayı 5 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet ile tamamlamıştır.

Erol BULUT Hoca ile Alanyaspor’un kanları uyuştu. Erol Hoca, geçen sezon Malatyaspor’da defans ağırlıklı anlayışı uyguluyordu. Bu sezon elindeki kadronun uygun olması ile Alanyaspor’da defansı sağlama alarak hücum alanında hızla çoğalan oyunu uygulaması, kendine ve Alanyaspor’a artı olarak döndü. Geçen sezon Malatyasporda ilk 8 haftada 3 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alıp 11 gol atıp kalesinde 9 gol gören bir ekibi yönetiyordu. Bu sezon ise 18 gol ile ligin en golcü iki ekibinden birini yönetiyor. Diğeri ise geçen sezon kendinin bu sezon ise Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Malatyaspor.

Erol Hoca ile Alanyaspor birbirini tamamlayınca başarıda kaçınılmaz oldu. Başarıda devamlılık olacağına inancım var. Öyle sanıyorum ki Alanyaspor seyircisinin umudunu boşa çıkarmayacak ve ilk 5’i zorlayarak Avrupa kupalarına gidecektir.

Seyirciye gelince artık mazeret üretmeden, 10.128 seyirci kapasiteli Oba Bahçeşehir Okulları Stadı’nı doldurmasının zamanı geldi. Böylece seyir zevki yüksek olan maçları izleme keyfini kaçırmamış olurlar. Takımlarına da desteklerini gösterme fırsatını kullanırlar. Cumartesi Gaziantep Spor Kulübü deplasmanında Alanyaspor’a başarılar diliyorum ve galibiyetle döneceğini umut ediyorum…