Akaryakıta yapılan yüzde 200’ün üzerindeki ÖTV zammının ardından açıklama yapan Alanya Kent Konseyi şu ifadelere yer verdi:

Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı

“Saygıdeğer Alanya halkı ve değerli yöneticiler, son günlerde akaryakıta uygulanan fahiş ÖTV zammıyla ilgili olarak derin bir endişe duyuyoruz. Bu zammın, hem halkın belini bükeceği, hem de genel olarak tüm ürün ve hizmetlere zam olarak yansıyacağı açıktır. Bu durum, toplumun her kesiminde ciddi bir ekonomik zorluk yaratma potansiyeline sahiptir. Özellikle, belediyelerin ulaşım maliyetlerinde yaşanacak artışın, toplumun büyük bir kesimini olumsuz etkileyeceğini biliyoruz. Ulaşım, kamu halkın günlük yaşamını hizmetlerinin en önemlilerinden biridir ve halkın sürdürebilmesi için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, belediyelerin otobüs ve iş makinelerindeki akaryakıtta ÖTV'nin en azından kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Çiftçilerin kullanacağı akaryakıttaki ÖTV'nin kaldırılması da büyük oranda halkın ve çiftçilerin rahatlamasını sağlayacaktır. Alanya Kent Konseyi olarak, her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz.”

'MAZOT DESTEĞİ VERİLSİN'

Öte yandan üreticilere mazot desteği verilmesini talep eden Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Yıl boyunca her ürün deseninde değişmekle birlikte 32 hafta sulama, gübreleme, ilaçlama işlemlerinin yapıldığı ve katma değeri yüksek ürünlerin yetiştiği bir coğrafyada yaşıyoruz, üretiyoruz aile ekonomisine ve ülkemiz ekonomisine hem vergi vererek hem de üretim yaparak katkı sağlıyoruz. 85 milyon vatandaşımıza güvenilir gıdayı sıcakta, soğukta, yağmurda çamurda kısaca her koşulda sofralara getirmek için çaba sarf ediyoruz. Böylece devletimizi ve milletimizi dışa bağımlı olmaktan kurtarıyoruz. Ya da dışa bağımlılığı minimize ediyoruz. Her sektörde kriz zordur. Bunun bilincindeyiz. Ancak tarım sektöründe oluşacak kriz çok daha zordur. Bu nedenle bitkisel ve hayvansal üretimlerimizin devam edebilmesi ve yurttaşlarımıza sürdürülebilir şekilde güvenilir gıdayı ulaştırmamız için; Tarım Bakanlığımızdan, Diğer sektör Paydaşlarımızdan ve Devlet Yetkililerimizden ricamız; Doğrudan gelir desteğinde 2023 yılında Dönüm başına verilen Mazot ve gübre desteği sadece 121 liradır. Bu destek bahçemize bir defa gidip gelmeyi karşılamamaktadır. Özellikle Alanyalı üreticiler olarak mazot gübre desteğinin ürün bazlı olarak verilmesi ve faturaya tabi tutulmasını istiyoruz” dedi.

‘TARIM SEKTÖRÜ MİLLİ BİR MESELEDİR’

“Devletimizin üretim yapan çiftçilerimizden ve çiftçilerimize tedarikte bulunan her türlü lojistik firmalarından ÖTV’yi sıfırlamalarını rica ediyoruz” diyen Göktepe, ” Çünkü mazotun artması İle birlikte dolaylı olarak en az 10 kalem tarımsal girdimize zam gelecek ve fiyat güncellemesi olacaktır. Tarım sektörü milli bir meseledir. Stratejik bir sektördür. Milli güvenlik meselesidir” dedi.