Alanya’da keçiboynuzu olarak bilinen harnup hasadına başlandı. Hasat yapan çiftçiler, elde ettikleri harnubun bir kısmını pekmez yapmak için ayırırken, geri kalanını ise gıda ve ilaç sanayiinde kullanılmak üzere kilosunu 40 ila 60 TL arasında satıyor. Harnup hasadını fırsat bilen hırsızlar ise Alanya kalesindeki tapulu arazilere dalarak topladıkları harnupları önce araçlara yüklüyor, daha sonrasında hızla kaçıp uzaklaşıyorlar.

Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi

“ÖNÜNÜ ALAMIYORUZ”

Hırsızların canına tak ettirdiği Hisariçi Mahallesi muhtarı Mustafa Bayrak, hasat zamanı yaşanan hırsızlıkların önünü alamadıklarını dile getirdi. Bayrak, “Hırsızların peşine düşmekten anamız ağladı. Alanya Kalesi’nde herkesin tapulu arazisi mevcut, hazine arazisi değiller. Vatandaşlar kendi malı gibi topladıkları keçiboynuzlarını alıp gidiyor” dedi.

“ALANYA KALESİ BAŞIBOŞ KALMASIN”

Yetkililere seslenen muhtar Bayrak, kalede yaşanan asayiş sorununa çözüm isteyerek “Çabalarımız yetersiz kalıyor. Hali hazırda 56 güvenlik kamerası kayıt yapıyor ancak hırsızları caydırmıyor. Buradan Alanya’nın kaymakamına, jandarma ekiplerine sesleniyoruz. Alanya Kalesi’ni başıboş bırakmayın. Üreticinin emeğini koruyun” dedi.