CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir ve beraberindeki parti yöneticileri, Alanya Cuma Pazarı’nda incelemelerde bulundu. Pazarda esnaf ve vatandaşların genel şikayetlerini dinleyen CHP İlçe Başkanı Kandemir, pazar yerinin Alanya için gereksiz bir şekilde yapıldığını belirtti. Yer sıkıntısı ve havalandırma sorununun bulunduğunu ifade eden Kandemir, zeminin altında olması nedeniyle inip çıkma zorlukları yaşandığını vurguladı.

Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli Akkaya çağrı yaptı: Alanya’da bu sorun acilen çözülmeli

Kandemir, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Alanya Cuma Pazarı’nı ziyaret ettik ve pazar esnafının ve halkımızın genel şikayetlerini dinledik. Aldığımız tepkilere göre bu pazar yeri, Alanya için gerekli olmayan bir şekilde yapılmış bir pazar yeridir. Yer sıkıntısı yaşanmakta ve havalandırma sorunu bulunmaktadır. Ayrıca zeminin altında olması nedeniyle inip çıkma zorlukları yaşanmaktadır.

Bu sorunların çözümü için özellikle yerel seçim sürecinde pazarcılar için yeni bir projelendirme çalışması yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmayı halkla paylaşacağız. Ayrıca, acil önlemlerden biri pazar yerinin hava sirkülasyonunu sağlamak. Daha etkili bir havalandırma sisteminin hızla devreye alınması gerek. Cuma Pazarı’nda inşaat faaliyetleri devam ediyor. İnşaat en azından Cuma günleri pazar kurulduğu zamanlarda durdurulması gerek.”