Alanya Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında başladı. Mecliste yoklama ve gündemin duyurulmasının ardından siyasi partilerin grup sözcüleri gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluktan dolayı Alanya ve yerel yöneticilerini zan altında bırakmaya yönelik yapılan açıklamalar mecliste de gündeme geldi. CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Kurban Bayramı’nda ilçe gündemini meşgul eden bazı taraflar konusunda polemik konusu olan hususlarla ilgili parti görüşlerini sunmak istediğini belirterek, MHP’li Alanya Belediyesi’ne yönelik eleştirel açıklamalarda bulunan AK Parti grubuna sert çıktı.

“ALANYA BELEDİYESİ VE ANTALYA BŞB ÇALIŞANLARINA ŞÜKRANLAR”

Şehrin nüfusunun ikiye katlandığı bayram tatili gibi günlerde yaşanan bir takım aksaklıkları normal olarak karşıladıklarını belirten Zavlak, “Bayramda yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Alanya’mızda çekilen 20-30 kareden ibaret fotoğraflarla belediyemizin yüzlerce çalışanının emeğini görmezden gelmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu vesileyle temizlik işleri müdürlüğü ve zabıtalarımız başta olmak üzere tüm Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Benzer görüntüler sadece Alanya'da değil, ülkenin dört bir yanındaki turizm kentlerinin hepsinde yaşandı.

SORGULANMASI GEREKEN NEDEN OTEL YERİNE ÇADIRDA KALMAK ZORUNDA OLDUKLARI

Tatil yapmak seçilmiş elit bir kitlenin değil, herkesin hakkı. Gönül ister ki herkes otellerde tatil yapabilsin ama maalesef bir de ülke gerçekleri var. Ne kamu otoritesinin ne de belediyemizin arabasında yatanları ve çadır tatili yapanları kovma gibi bir hakkı yok. Bizlerin de bu insanları küçük görme hakkı yok. Burada asıl sorgulanması gereken insanlarımızın niçin otellerde değil de araçlarında ya da çadırlarda tatil yapıyor olmak zorunda kalması!

“KAMP VE OTOPARK ALANLARI OLUŞTURULABİLİRDİ”

Belediye, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü olarak kentimize gelenleri içeri almamak gibi bir lüksümüz yok ama bu insanlara alt yapı ve üst yapısıyla birlikte hazırlanmış ücretsiz kamp alanları hazırlamak, araç otoparkları hazırlamak gibi bir görevimiz var. Bu hususu 4 yıl önce de dile getirmiştik. Belli bölgelerdeki yayla şenliklerinde hazırlandığı gibi kentin doğu ve batısında, mobil tuvalet, duşlar ve elektriği olan geçici kamp ve otopark alanları hazırlansaydı bu görüntülerin pek çoğu yaşanmazdı. Şehir merkezindeki refüjde, çadır kuran ya da kale yolunda park edip uyuyan insanlarımızı bu alanlara yönlendirebilirdi.

Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı

“YAŞANANLAR SADECE ALANYA BELEDİYESİ SORUMLULUĞUNDA DEĞİL”

Bayramda yaşananlardan bağımsız olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Lütfen bu söylediklerimizi muhalefet olarak değil, dost eleştirisi olarak kabul edin. Alanya'da bilhassa yaz döneminde yaşanan tüm aksaklıklar şehir disiplinin kaybedilmesinden kaynaklıdır. Bayramda barlar sokağında yaşananlar ortadadır. Sayın Başkan, CHP grubu olarak sizden bir kez daha istirham ediyoruz. Ne olur zabıtaya tam yetki verin. Yaşananlar sadece Alanya Belediyesi'nin sorumluluğunda değildir. Buradan ilçe kaymakamlığımıza ve emniyet müdürlüğüne de sesleniyoruz. Ne olur artık personel yetersizliği söylemini bırakın, şehirde trafik disiplinini sağlayın, belediye ile koordinasyon halinde birlikte çalışın.

AK PARTİLİLER SEÇİME 1O AY KALA KOLTUK DERDİNE DÜŞTÜLER”

En az 7 yıldır ifade ettiğimiz ve her yıl üstüne koyarak büyüyen kent disiplinin kaybedilmesi hususunda bizlere destek veren ve kral çıplak deme cesaretini gösteren belediye meclis üyesi Sayın Mehmet Ali Kiriş'i de alışagelmişin dışındaki siyasi tavrından dolayı tebrik etmekle birlikte şehire en ufak çivi çakıldığında sahiplenip şov yapıp basına demeç veren AK Parti Alanya Teşkilatı’nın 4 sene boyunca her sene bayramda yaşanan sıkıntıları görmezden gelip, seçime 10 ay kala koltuk derdine düşüp, şehri sahiplenme görüntüsü vermesi manidardır.”