Zabıta teşkilatının kuruluşunun 197. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar atatürk anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine alanya belediye başkanı adem murat yücel, ilçe emniyet müdürü murat kenan patat, ilçe jandarma komutanı binbaşı hüseyin direk, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve zabıta mensupları katıldı.

“HUZUR VE GÜVEN İÇİN BURADAYIZ”

Çelenk töreninde konuşan zabıta teşkilatı’nın en köklü kurumlardan olduğunu söyleyen alanya belediyesi zabıta müdürü naci uzunsakal, “hayatımızın bir parçası olan zabıta teşkilatı 3 eylül 1926’da kurulmuştur ve türkiye’nin en köklü kurumlarındandır. Bu yıl cumhuriyetin ve milli mücadele’nin 100. Yılında zabıta teşkilatı’nın kuruluş kutlamaları bizim için daha anlamlı ve mutluluk vericidir. Toplumun huzur ve güven içerisinde yaşaması açısından zabıta teşkilatı önem taşımaktadır. Vatandaşlara mutlu ve esenlik dolu bir ortam sağlanması açısından zabıta teşkilatı’nın kritik bir önemi vardır. Bu nedenle zabıtalar yerel yönetimler için büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

ZABITA’DAN PROTOKOLE ZİYARET

Törenin ardından zabıta’dan sorumlu alanya belediye başkan yardımcısı ali yenialp, zabıta müdürü naci uzunsakal ve zabıta personelleri alanya kaymakamı fatih ürkmezer, alanya belediye başkanı adem murat yücel, alanya ilçe cumhuriyet başsavcısı celal tekin, alanya ilçe emniyet müdürü murat kenan patat ve ilçe jandarma komutanı binbaşı hüseyin direk’i makamlarında ziyaret etti. Zabıta haftası onuruna ise divaalanya’da yemek düzenlendi. Yemekte alanya belediye başkanı adem murat yücel, emekli olan zabıta personellerine plaket verdi. Canlı müzik gibi etkinliklerle hem stres atan hem de emekliliklerini kutlayan personeller kendilerine böyle güzel ve anlamlı bir gece hazırlayan alanya belediye başkanı adem murat yücel ve alanya belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI