Mübarek üç aylara girdik, Regaib Kandilini de kimimiz camilerde kimimiz evlerimizde dua ve ibadetlerle ifa ettik. Ellerimizi açıp mağfiret diledik. Ailemiz, sevenlerimiz, ülkemiz ve İslam alemi için dualar ettik.

       Kandil gecesi ülkenin dört bir yanındaki camiler Müslümanlarla dolup taştı, evlerde Yasin-i Şerifler okundu ve eller semaya yükseldi.

       Unutmayalım ki gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah tarafından Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri döner.

       Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, ramazanın ardından da bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

       Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her cuma gecesi kıymetlidir ancak bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha da kıymetli oluyor. Allahü teala, bu gecede, müminlere, ragibetler (ihsanlar, ikramlar) bahşeder.

       Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir.

       Regaib gecesinde dua haricinde yapılan ibadetlerden birisi de ertesi günü oruç tutmaktır.      

       Receb ayında oruç tutmak çok faziletlidir. Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruçtur lakin peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)' in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah tarafından bu Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri dönmektedir.

       Allah’ım! Bizleri Regâib ile Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!      

       Bizleri Receb ayına kavuşturan Rabbime hamd olsun. “Allah' ım recep ve şabanı bize mübarek eyle ve bizi ramazana ulaştır”