HABER - Yüksel SOYLU

Alkollü içecek sektöründe Alanya’nın akıllara gelen ilk isimlerinden olan Kırbıyık A.Ş., geçtiğimiz aylarda Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir oteli satın alarak Kırbıyık Otel adıyla turizm sektörüne de girmişti.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ZARARLI

Şahin Kırbıyık‘ın sahibi olduğu firmanın ürettiği alkollü içeceklerde kozmetik sanayisinde kullanılan ve insan sağlığı için zararlı olan tersiyer butil alkol içeren alkol kullanıldığının tespit edildiği, bu nedenle tüm üretim belgelerinin 24 Şubat 2020 tarihi itibariyle iptal edildiği ileri sürülüyor.

Basına sızan belgede, Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kırbıyık A.Ş.’nin Bakanlığımızdan aldığı tüm belgeler 19 Şubat 2020 tarihli ve E-585991 sayı makam oluru ile iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

SÖZLEŞMELER FES EDİLDİ

Başta Alanya olmak üzere Antalya merkez, Belek, Kundu ve Kumköy gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerdeki tüm turistik tesislere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 85469052-470.15-E651055 sayı numarası ile ruhsat /üretim iptal kararının tebliğ edildiği, ön anlaşma yapan pek çok otelin Kırbıyık A.Ş. ile sözleşmelerini feshettikleri, önceden mal alan işletmelerin de ürünlerini geri alması için Kırbıyık A.Ş. ile irtibata geçtiği de gelen bilgiler arasında.