p>Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın AK Parti’den Antalya Milletvekili seçilmesinin ardından Antalya’daki yatırımlara yönelik çalışmalar hız kazandı. Lütfi Elvan’ın dile getirdiği projeler için yetkililer sahada harıl harıl çalışıyor. Bakanlık yetkilileri yat limanı projeleri için Antalya genelinde incelemelerde bulundu. 
KRUVAZİYER LİMANI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri 24 Temmuz’da Antalya’ya yat limanları konusunda bir çıkarma yaptı. Bakanlık yetkililerinin Antalya çıkarmasında gündeme gelen bir diğer konu da Antalya Kruvaziyer Limanı’ydı. Yap-İşlet-Devret modeline göre gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri Bakanlık tarafından hazırlanan Antalya Kruvaziyer Limanı projesine ait uygulama imar planı, ÇED ve Fizibilite Etüdü çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. İmar planı ve fizibilite etüdü için 5 Haziran’da belediye tarafından ihaleye çıkıldı ve süreç devam ediyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından işin yapım ihalesine Bakanlık tarafından çıkılacak. İşte bu konuda gelinen aşamalar hakkında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir durum değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulunuldu.
ALANYA VE GAZİPAŞA DA TEKNİK HEYETTEN İNCELEME
Öte yandan Bakanlık tarafından oluşturulan Teknik Heyet, Alanya ve Gazipaşa’da incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak 2010 yılında Yap-İşlet-Devret modeli ile işletmeye açılan Alanya Yat Limanı’nı ziyaret etti. Ardından Gazipaşa’ya geçen heyet, Gazipaşa Yat Limanı inşaatının anadalgakıranbitişiğinde yer alan veihalesi 26 Ağustos’ta yapılacak olan “Hacımusa Deresi Koruma Mendireği İnşaatı” işinin inşaat mahallinde incelemeleryaptı. Sözkonusu koruma mendireğinin yapımı ile birlikte taşkınlardan etkilenen  Gazipaşa Yat Limanı inşaatının devamı ve işletmeye açılması sağlanacak.