p>Holdinge dönüştürülen meslek örgütü TÜRSAB\'ın sahip ve ortağı olduğu şirketlerin sayısı, yöneticileri ve ortaklık payları ile bankalara olan borçlarıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı...
Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin  5-6 Aralık’ta yapılacak olan 22. Olağan Genel Kurulu öncesi tartışmalar Başaran Ulusoy’un meslek örgütü adına kurduğu şirketler ile ilgili iddialar hergünyeni bir boyut kazanıyor.
Başaran Ulusoy TÜRSAB’ın kurduğu şirket sayısının 5 olduğunu söylerken, TÜRSAB Yeniden TÜRSAB Grubu’nun başkan adayı Firuz Bağlıkaya holdinge dönüştürülen meslek örgütü adına kurulan ve ortak olunan şirket sayısının 11 olduğunu bildirdi. 
 Bağlıkaya Başaran Ulusoy’un kişisel amaç ve çıkarları uğruna meslek örgütü üzerinden kurduğu bu şirketler nedeniyle TÜRSAB’ın bankalara 196 milyon TL borçlandırıldığını bunun, meslek adına ihanet olduğunu söyledi.
Başaran Ulusoy kuruma ihanet ediyor’’ 
“Başaran Ulusoy, bu idare şekli ile hem kuruma hem de mesleğimize ihanet içindedir” diyen Bağlıkaya, “Hem mesleğimiz için yapılması gereken en önemli şeyleri engellemiş hem de TÜRSAB’ın kaynaklarını pervasızca harcamış, bu da yetmemiş 196 milyon TL’lik bir borç yükü altına sokmuştur” dedi.
“Acente başına 40 bin TL’lik yük’’
Firuz Bağlıkaya açıklamasının devamında ortaya koyduğu belgelerin incelenmesi gerektiğini ifade ederek “Bu sayısal gerçekler Başaran Ulusoy’un saklamaya çabaladığı gibi TÜRSAB’ın sadece 5 şirketi olmadığını ve payının iddia ettiği gibi binde bir değil bundan 350 kat fazla olduğunu göstermektedir. 196 milyon TL borç var, bu borç acente başına şimdilik neredeyse 40 bin TL’lik bir yük getiriyor’’ dedi. 
Artık kimse \'Ben masumum\' diyemez 
Şirketler ile ilgili yapılan işlemlerden yönetim kurulu üyelerinin de haberi olmadığını, ama şimdi şirketler ile ilgili bütün bilgiler ortaya çıktığını, onun için şimdi anda yönetimde olanların artık \'Bunu bilmiyorduk\' diyemeyeceğini belirten Bağlıkaya açıklamasında şunları söyledi:
\"Bugüne kadar, benim gibi iyi niyetle mesleğine bir şeyler katmak için bu yapının şu veya bu şekilde içinde yer almış; TÜRSAB’ın hem maddi hem idari yapısının dışında tutulup bir sır gibi saklanan bu şirketlerin fiiliyatta ne yaptığından haberdar olmayan, bu borç yükünden habersiz, şu anda yönetimde bulunan arkadaşlarımızın bu bilgiler açıklandıktan sonra durumlarını tekrar değerlendirmelerini özellikle tavsiye ediyorum. Bu bilgilere sahip iken o yanlışları yapanların destekçisi, yandaşı olan hiç kimse bu saatten sonra masum olduğunu iddia edemez.’’  (turizmgazetesi.com)