Alman tur operatörleri Alanya'da TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi olarak görev yapan turizm duayeni Hüseyin Baraner, sadece 48 saat için Antalya'ya gelen Almanya'nın önemli tur operatörlerini Alanya'ya getirdi TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner'in organizasyonu ile bugün Almanya'nın önemli tur operatörlerinin temsilcilerinden oluşan 43 kişilik heyet Alanya'ya geldi.

Heyetin Alanya programı

Baraner ve Alman tur operatörü temsilcileri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ile birlikte saat 10.15'de Alanya programlarına başladılar. Alman heyet, ilk olarak Damlataş Mağarasını gezdi. Heyetin ikinci durağı Alanya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alanya Teleferik oldu. Heyet üyeleri, teleferikle Alanya Kalesi'ne ziyarette bulundu. Burada açıklamalarda bulunan yetkililer teleferik projesinin önemine dikkat çektiler.

Alanya'da olmaları önemli

TGF Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim yaptığı açıklamada, "Bugün Alanya'da çok önemli bir heyet var. Almanya'nın en önemli acenta ve tur operatörü temsilcileri 48 saatliğine Antalya'ya geldiler. Duayen turizmci olmasının yanısıra Alanya'nın da yakından tanıdığı bir isim olan Hüseyin Baraner'in öncülüğünde bu heyet Alanya'ya da bölüm ayırdı. Bu anlamda emeği geçen duayen turizmci Hüseyin Baraner'e teşekkür ederiz. Alanya'nın hayali olan teleferik projesini kendilerine tanıtma fırsatı bulduk. Hatta ilk misafirleri oldular" dedi.

Teleferik turizmde önemli bir dönüm noktası

ALTİD Başkanı Burhan Sili ise, "Almanya'da Alanya'yı tanımayan kimse yok biliyoruz ama bu Alanya'nın güzelliklerinin bir kez daha anlatılabilmesi anlamında önemli bir gün. Teleferik bugün ilk misafirlerini ağırlıyor. Alanya'da her gün bir ilk yaşandığı gibi bugün Alanya'nın daha çok turist alması noktasında teleferik önemli bir dönüm. Almanya ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi anlamında önemli olacak. Bu anlamda projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ederiz. Emek harcanarak yapıldı. Umuyoruz ki olumlu geri dönüşleri olur" diye konuştu.

Alanya daha da güçlenecek

Hüseyin Baraner ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "40 yıl önce biz ülkemize gelen ilk Almanları Alanya'ya getirerek turizme başladık. Almanya ile aramızda çok sıkı bağlar var. Almanya'da çok bilinen ve sevilen bir noktadayız. İki ülke toplumları arasında bir sorun oldu. Bu sorunları gidermek ve Alanya'yı tekrar Almanya'da zirveye taşımak adına girişimlerimiz var. Bu anlamda başkanımızdan rica ettik kendisi de 'Ne istiyorsanız her şeyi vermeye hazırım' dedi. Belediye olarak çok destek oldular. Öte yandan kıymetli dostum Mehmet Ali Dim çok yardım etti. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu çok büyük destek verdi. Alanya ailesi olarak ekonominizi güçlendirecek çalışmaları hep birlikte yürüyoruz."

Alanya'nın hayalini gerçekleştirdik

Başkan Adem Murat Yücel ise şunları ifade etti: "Her zaman söylüyoruz. Dünyanın en güzel en mutlu en huzurlu şehrinde yaşıyoruz. Çok dinli çok dilli bir bölgedeyiz. Bugün de Alman dostlarımız küçük Almanya olarak adlandırılan Alanya'ya geldiler. Kendilerini Alanya olarak ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Teleferik projemizi gösterdik Alanya'nın diğer güzelliklerini göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle teleferiğimizi tanıttık. Alanya'nın 37 yıllık hayaliydi. Bundan herkes faydalanmalı." Alanya Kalesi’nin ardından heyete Alanya Limanı gezdirildi.

Kimler katıldı

Heyette Baraner'in yanısıra Almanya'nın çok önemli tur operatörlerinden olan Kleine Reisewelt GmbH sahibi Laura Frauenrath, JLS Touristik GdbR sahibi Arno Krisp, Reisebüro Traeger sahibi Marlies Traeger, Hemminger Reisebüro GmbH sahibi Susanne Schmettkordt, Schwanke Reisen sahibi Patricia Schwanke-Kech ile çok sayıda tur operatörü yöneticisinden oluşan toplam 43 Alman tur operatörü temsilcisi yer aldı.