HABER - Gazete ALANYA 

Tüm Dünyada ve Türkiye’de alınan korona virüs tedbirleri kapsamında zor günler geçiren Alanyalılar belediyeye önerilerde bulunmaya devam ediyorlar. Alanyalılar tarafından birçok kez dile getirilen Halk Süt Projesi, 15 Haziran’da başvuruları alınmaya başlanarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından gerçeğe dönüştürüldü.

Daha sonrasında Hacet Deresi yapılan gondol yüzdürme önerisi de çok sayıda beğeni ve yorum aldı. Yenilikçi düşünceye sahip birçok Alanyalı ise son olarak Langkawi Köprüsü önerisi etrafında toplandı. Bir vatandaşın Alanya Kalesi için ortaya attığı öneri oldukça beğenilerek takdir gördü. Limandan Kalenin deniz tarafından Damlataş’a kadar uzananacak benzer bir köprü için talepte bulunan vatandaşa önerisinin değerlendirileceği ifade edildi.

DAĞLARIN TEPESİNDEN GİDİYOR

Langkawi Köprüsü, Malezya'da bulunan bir köprüdür. Sadece yayaların kullanabildiği köprünün uzunluğu ise 125 metredir. Köprü, Açıldığından bu yana hem yerli halkın hem de turistlerin ilgi odağı olmuştur. Malezya'nın Langkawi Köprüsü, yerin yüzlerce metre yükseğinde adeta dağların tepesinde ve bulutların içinde gidiyormuş gibi bir his verdiği söyleniyor.