Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkesiyle tarım sektörüne destekleri üretimden pazara her alanda sürüyor. Bu kapsamda Antalya’da yeni haller inşa eden Büyükşehir Belediyesi, mevcut halleri de komisyoncu ve üreticilerin daha iyi hizmet verebilmesi için modernize ediyor. Serik ilçesinde yaklaşık 50 dönüm üzerine kurulu 68 iş yeri barındıran Çandır Toptancı Hali’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması yapıldı.

ÇATI YALITIM İMALATI TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmalarda halin yıpranan bölümleri yeniden düzenlenerek, daha modern hale getirildi. Çandır Hali’nde bugüne kadar ihmal edilen kanalizasyon sorunu da çözüldü. Yıllardır bakımsız kalan ardiye binalarının dış cephe tadilatı ve çatı yalıtım imalatlarını tamamlayan ekipler, idari bina da ise iç ve dış cephe yenileme ve düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

HAL YOLLARI ASFALTLANIYOR

Antalya Havalimanı mart ayında rekor kırdı Antalya Havalimanı mart ayında rekor kırdı

Son olarak halde asfalt çalışması yapılıyor. Çalışma tamamlandığında halin bütün ara ve geçiş yollarının tamamı asfalt olacak. Çandır Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Süleyman Demir sıkıntılarını dernek başkanı olarak tüm hal esnafını temsilen Başkan Muhittin Böcek’e ilettiğini, Başkan Böcek’in de çözüleceği sözünü vererek gereken çalışmayı yaptığını söyledi. Demir, “Halimizin yıllardır çözülemeyen fosseptik çukuru problemi vardı o çözüldü.  Dükkanlarımızın çatıdaki akan yerleri yapıldı. Boyası yapıldı şimdi de asfalt son aşamaya geldi. Muhittin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Söz Muhittin Böcek sözü dedi. Çalışmalar sürerken kendisi bizzat telefon açıp nasıl gidiyor diye sordu” dedi. 

ESNAF ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Hal esnaflarından Mustafa Başaran da “Asfalt, alt yapı sorunları hep ötelenmişti, çözüldü.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e verdiği sözleri bir bir yerine getirdiği için ayrıca teşekkür ederim. Burası geçmişten bugüne önemli bir haldir. İlk karpuz hasadı burada başlar” diye konuştu.