Bu şehrin kalbidir Alanyaspor. Çünkü Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan birisi olan Alanyaspor, hem bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor, hem de tanıtım konusunda Alanyamıza ciddi katkılar sunuyor. Bugün Türkiye'de Süper Ligde mücadele eden 18 kulübün içersinde bulunması itibariyle de övünç kaynağımızdır Alanyaspor. Renklerini de narenciye bahçelerindeki ürünlerimizin renklerinden oluşturuyor. Tertemiz bir Alanyaspor'umuz var. Türkiye'de ekonomik açıdan en iyi yönetilen 5 kulüpten birisidir Alanyaspor. Çünkü işi bilen, bilgi, birikim ve tecrübesiyle futbolu bilen Hasan Çavuşoğlu var bugün Alanyaspor'un başında. Gerçekten hem hayatında futbol oynayarak, hem futbolcu psikolojisini iyi bilen, taraftarın dilinden anlayan Hasan Çavuşoğlu'nun başkanı olduğu Alanyaspor'da kriz olmaz ve başarısızlık yaşanmaz. Türkiye'nin en mütevazi kulüplerinden Alanyaspor'da bugünlerde bazı işler tersinden gidiyor. Ligdeki son 4 maçta sadece bir beraberlik alınması Alanyaspor'da Teknik Direktör Saffet Susiç konusu tartışmaya açıldı. Bugünlerde bazı medya organlarında, 'Susiç gitti' yazıyor, bazı organlarda, 'Susiç kaldı' diyor. Alanyaspor Yöneticisi Fahri Özçelik, 'Susiç ile sorunumuz yok diyor, Başkan Yardımcısı Kamil Köseoğlu, 'Susiç konusu devre arası belli olacak' diyor. Camiada iki isim var, birisi Anya diyor, birisi de Konya. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu yurt dışında. Henüz Teknik Direktör Saffet Susiç konusunda kararı verecek olan Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu yokken, iki yöneticinin medyaya çıkarak, açıklama yapması etik değil. Ben Saffet Susiç'in gitme taraftarı değilim. Çünkü Alanyaspor'un ekonomik durumu ortada. Ligin devra arası bitmemiş, ortada bir başarısızlık yok, takımın küme düşme riski bulunmuyor. Sivasspor maçı sonrası Yönetim Kurulu, Saffet Susiç konusunda bir toplantı yapmamış, Susiç gitsin mi kalsın mı dememiş ama birileri ortaya çıkıyor, ulusal medyaya, 'Susiç gitti' diye haber yaptırıyor. Alanyaspor Yönetimi, önce Susiç'in gidip gitmemesini bir kenara bıraksın, bu haberleri medyaya servis eden kişiyi bulsun. Henüz Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Susiç konusunda bir karar vermezken veya veriyorsa bile kamuoyuna açıklamazken, Alanyaspor'da bir kişinin, 'Susiç gitti' diye ulusal medyadaki yandaşlarına haber yaptırması çok ama çok yanlış. Alanyaspor Yönetimi, önce o ismi bulup, Alanyaspor Kulübü'nden biran önce uzaklaştırmalı.

Ve gelelim esas konumuza. Alanyaspor'da önce gitmesi gereken Saffet Susiç değil. Bir aşçı düşünün. Siz aşçıya, 'Bana salata yap' diyorsunuz ama aşçıya sadece soğan ve marul veriyorsunuz. Domates ve salatalık vermediğiniz aşçıdan size salata yapmasını isterseniz o salata salata olmaz. Alanyaspor'da da Saffet Susiç'in istediği transferleri yapmıyorsunuz, sonra da 6-7 sakat ve cezalısı olduğu dönemde başarı istiyorsunuz. Bugün Saffet Susiç'in elinde 3-5 oyuncunun dışında sahaya sürdüğündeki başarılı olacak bir oyuncu var mı? Susiç'in eline bir Vagner Love veriyorsunuz, o sakatlanınca rakiplere gol atacak bir tane doğru dürüst forveti yok. Sadece Vagner Love değil, takımdaki diğer bölgelerde de oyuncu eksikliği var. Kadroda savaşan oyuncu az. Sahada dişini tırnağına takan oyuncular var ama olmayan oyuncular da var. Sahada oynayan bir oyuncunun yerine girdiğindeki ondan daha iyi oynayacak yedek kulübesinde bir oyunvu var mı? Sen Saffet Susiç'in eline oyuncu verme, ondan sonra da sahada takır takır oynayan takım iste. Yok öyle yağma. Teknik Direktör Saffet Susiç gitsin mi kalsın mı diyorlar. Alanyaspor Yönetimi, sokağa inip 'Susiç gitsin mi kalsın mı?' diye bir kamuoyu yoklaması yapsın. Eminim ki, Susiç kalsın diyenlerin oranı yüzde 80'i bulur. Çünkü sokaktaki herkes, 'Susiç kalsın' diyor. Sadece Alanyaspor Kulübü'nden maaş alıp, sadece yedek kulübesinde oturan şahıs hariç.

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, duygusal düşünmesin. Her gelen Teknik Direktör'e karşı posta koymaya çalışan kişiyi görevden alırsa hem Alanyaspor rahat eder, hem de takımın başına gelen Teknik Direktörler.