p>Bu yıl 25.si düzenlenecek Triathlon ITU Word Cup Dünya Kupası 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde Alanya Galip Dere Plajı’nda gerçekleştirilecek.
Çeyrek asırdır Alanya’da yapılan 2015 Alanya Triathlon ITU World Cup Dünya Kupası öncesi Alanya Belediye Binası Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenlendi.
TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Toplantıya Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, Yarış İcra Direktörü Zafer Peker ve Türk Milli Takim Antrenörü  Andreaz Gabba katıldılar.  Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, “Yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan yarışlar bu hafta sonu Alanya’da yapılacak. Alanya’ya yakışır bir ev sahipliği için elimizden geleni yapıyoruz. Parkur ve tüm hazırlıklar tamamlandı” dedi. 
TRİATHLON SPORUNDA ÇOK TERCÜBELİYİZ 
Son hazırlıkların yapıldığını belirten Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, ‘’Ben öncelikle bu spora bugüne kadar emeği ve katkısı olan tüm Alanyalılara, bu yarışlarda görev alan herkese federasyonumuz adına çok teşekkür ederim. Alanya artık bir spor kenti olarak Triathlon konusunda çok tecrübeli sahibi oldu. Alanya yıllardır başarı ile bu organizasyonu gerçekleştirerek Dünya’da marka olmuştur. Geçen yıla göre organizasyonda fazla bir değişiklik yok. Sadece yüzme yarışları bu yıl iskeleden değil, sahilden başlayacak. Alanya Kaymakamlığına ve Alanya Belediyesi’ne katkılarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Milli takım ve tüm sporcularımıza başarılar dilerim’’  dedi 
ALANYA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘’Bu yıl 25.incisi düzenlenecek olan  Triathlon ITU Dünya Kupası’na Alanya olarak  ev sahipliği yapacağız. Bugüne kadar bu organizasyonlarda görev alan herkese teşekkür ederim. Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu yarışlara tüm sporseverler davetli. Alanya’nın tanıtımına ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bu tür Uluslararası organizasyonları her zaman devam ettireceğiz ve destekleyeceğiz’ dedi.