Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması için geri sayım başladı. Sıfır atık projesinin öneminin anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen yarışma 15 Kasım’da başlayıp 30 Aralık’ta sona erecek. Yarışmanın başlangıcını ise Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel yaptı. Kendi evinde mutfağındaki atıkları ayrıştıran ve toplayarak geri dönüşüme atan Yücel; “Sıfır Atık Mutfakta Başlar Yarışmasında ben de varım. Haydi sen de sıfır atıkla geri dönüştür, geleceği değiştir” dedi.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Alanya Belediyesi’nce düzenlenen yarışmada istenilen belgeler ise şu şekilde sıralandı; Yarışmaya katılım sağlayacak kişiler kimlikleri ile ikamet adresleri ve iletişim numaraları ile birlikte, ilk atık teslim edecekleri zaman, atıkları teslim alacak personele kayıt ettireceklerdir. Sonraki atık teslim zamanlarında atık veri kayıt için kimlik göstermeleri yeterli olacak. Atık teslim fişleri seri no’lu olarak 2 suret olarak düzenlenecektir. Atık teslim fişleri hem atığı teslim eden yarışmacı hem de atık toplayan personelde kayıtlı tutulacak.

KATILIM ŞARTLARI AÇIKLANDI

Alanya sınırlarında ikamet etmek gereklidir.

Her haneden 1 kişi yarışmaya katılabilir.

Belediye Temizlik Personelinin ve Geri Dönüşüm Firma Personelleri ve aileleri yarışmaya katılamaz.

Hanelerde oluşan ambalaj atıkları temiz ve boş olarak yarışma için geçerli sayılacaktır. Ambalaj harici atıklar (organik atıklar ve sıvı içeren atıklar vb.) teslim alınmayacaktır.

Yarışma için belirlenen süre içerisinde aynı kişi birden fazla kez atık teslim edebilir.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Hanelerden oluşması muhtemel atıkların, hane halkının kullanımını aşacak miktarda olması durumunda komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Atıklar teslim edilirken görüntüler kayıt altına alınacaktır.

ÖDÜL TÖRENİ 17 OCAK 2024’TE

Başvuruların 15 Kasım günü başlayacağı yarışma 30 Aralık günü sona erecek. 22 adet küçük ev aleti ile 200 adet temizlik malzeme setinin ödül olarak dağıtılacağı yarışmanın ödül töreni 17 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.