Şefik Bahçe, açıklamasında şunları söyledi:

“Kıymetli Alanyalı hemşehrilerimiz.

Basından okuduğum kadarı ile dün gerçekleştirdiğimiz haklı endişe ve eleştirilerden rahatsız olan MHP İlçe Başkanı Sn. Mustafa Sünbül şahsımı hedef alarak talihsiz bir açıklama yapmış.

Öncelikle kendisine bir hafıza tazeleme ile; Sn. Erdoğan’ın zamanında ‘Sen Bozkurt’larla mi dolaşıyorsun? Ben Eşref-i mahluk olan insanlarla dolaşıyorum’ diyerek aynı çatı altında bulunduğumuz milyonlarca Türk milliyetçisini kendince ‘hayvan’ yerine koyduğunda, ‘Bunlar Fatiha bilmez’ deyip dinsiz yerine koyduğunda, kurumsal kimlik üzerinden çeşitli hakaretler edildiğinde muhatapları saygıya davet edip, tepkimizi en ağır şekilde koyduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Partimiz siyasi ahlak şiarı ile partilerin kurumsal kimliğine sonuna kadar saygılı olup, asla bir takım kısaltmalar veya imalar ile siyasi seviyeyi düşürerek hedef almamaktadır. Gerek genelde gerek ise yerelde nezaketten uzaklaşmayarak gerçekler üzerinden siyaset yapmak temel hedefimizdir. İşte tam olarak da bazı odaklar bundan korkmaktadır.

Sayın Sünbül’ün partimizin kurumsal nitelikte olan ismini kısaltarak ‘ip’ şeklinde telaffuz etmesi büyük bir talihsizlik olmuştur. Bununla beraber yerel ve genel iktidar hakkındaki tüm eleştirilerimizi gördüğümüz kadarı ile kabul ederek üstüne alınmış ve çıkar yol olarak ‘aklımızı kiraya verdiğimiz’ gibi bir iddia kendisini çıkmaz yola sokarak, aslında ‘güvenliğin tüm suçlusu ortağımız AKP’dir’ demiş ve malumun ilamı durumuna getirmiştir.

Bakınız sayın Sünbül, sizin bahsettiğiniz ‘zümre’ bizim için Alanya halkıdır, ‘zümreye yaranmak’ diye tabir ettiğiniz eylem bizim için hiçbir ayrım olmadan hemşehrilerimizin çıkarlarını korumaktır. Ayrıca İyi Parti’nin hiçbir koltuğu ‘kiralık’ değil mülkü ebediyen kamuya ait halkın vicdanının bizzat kendisidir. Kullanmış olduğunuz tüccar ağzı ile cevap vermek gerekirse; ne satılık ne de kiralıktır. Kullanımı tamamen millete ait, bedeli milletimizin istiklal aşkı ile ödenmiş hizmet noktasıdır.

Evet, düne kadar beraber şerefli iken bugün şerefimizi açıklamalara konu eden kıymetli Başkan, şerefimizden dün de şüphemiz yoktu bugün de elhamdülillah şüphemiz yok. Kişilerin haysiyet ve şerefini de kelimelere dökmeyecek kadar hassasiyete sahibiz çok şükür.

Alanya’mızda artık kişiler üzerinden bu şekilde siyasetin son bulmasını dileyerek;

MHP İlçe Başkanı Sn. Mustafa Sünbül’ü, gerek şehir disiplinsizliği gerek yönetim yanlışları gerek ise rant konusundaki tüm eleştirileri yerel basınımızın ortak yayını ile canlı yayında bizzat konuşmaya davet ediyorum.

2019’da atanmıştı: Saim Kanlı dönemi sona erdi 2019’da atanmıştı: Saim Kanlı dönemi sona erdi

-Yıkım kararı olmasına rağmen dokunulmayan, her gün boy boy reklamı ile karşılaştığımız malum otel kaçak değil midir? Neden bu zamana kadar göz yumulduğuna yorum yapabilecek midir?

-Yerinde görmek daveti ile turizm şehri Alanya’da her sabah inşaat sesleri ile çalışmaya devam eden şantiyeler yok mudur? Bizimle beraber bu mekanların önünde ‘turizm şehrinde bu olmaz!’ diye eleştiride bulunabilecek midir?

-Turizmden geçimini sağlayan şehrimizin sahil bandında umursamazca sezon ortasında toz toprak içerisinde çalışmalar yapılmadığını iddia edecek midir?

-Ruhsatsız yapıları beraber ziyaret ettiğimizde belediyeye dönüp ‘kardeşim neden müdahale etmiyor, müsaade ediyorsunuz? diyebilecek midir?

En önemlisi tüm eleştirilerimiz ile birlikte gerçekçi ve uygulanabilir çözüm önerilerimizi sunduğumuzda, usulsüzlükler konuşulduğunda ‘Evet, siz haklısınız’ diyebilecek midir?

Hiç sanmıyorum.

Kamuoyuna saygılarımı sunarım.”