Bugün düzenlenen törende Alanya Ziraat Odası Hizmet Binası açılış yapıldı. Açılışa başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, siyasi partilerin Milletvekili adayları ile oda başkanları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, bakandan Alanyalı çiftçiler adına destek istedi. Konuşmasında Göktepe, "Üreticilerimizin belli başlı sorunları var. Bunlar için bakanımızdan destek isteyeceğiz. Kurak geçen bir kış sezonu geçirdik. Bu nedenle verimli ürünler için suya ihtiyacımız var’’ dedi.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

BAKANIMIZ, ODAMIZIN ÜYESİ

Göktepe konuşmasında “Yapımı tamamlanmak üzere olan üreticimizle buluşması için sadece bir etabı kalan Dim çayı barajımızın ve batı mahallelerimizde ki Yeniköy barajımızın bir an evvel bitirilmesi ve suyun toprakla buluşması için üreticilerimiz adına ricada bulunuyoruz" dedi. Alanyalı çiftçilerinin faydalanması adına satın alıp, hizmete kazandırdığı modern hizmet binasıyla Tahir Göktepe, çiftçi bir aileden gelen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendi odalarının bir üyesi olduğunun altını çizdi.

BAKAN TALEPLERİ ERDOĞAN'A İLETECEK

Başkan Göktepe’nin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmak için kürsüye geldi. Çavuşoğlu, Alanya Ziraat Odası'nın açılışında tarımsal faaliyetlerin kolaylaşması için taleplerini açıklayan Göktepe'nin isteklerine destek olacaklarını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, Başkan Göktepe'nin hükümetin yaptıklarını ve yapamadıklarını açık bir şekilde ifade etmesinden son derece memnun kaldı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Alanya'ya getirdiğini belirterek sözlerine başladı. Göktepe'nin taleplerine yönelik de Bakan Çavuşoğlu, "Tarım alanlarında önemli kazanımlarımız oldu. Çiftçilerimizin alın terini desteklememiz lazım. Devletin görevi budur. Devletimiz de önemli destekler veriyor bu noktada. Antalya ve Alanya’mızın önemli katkısı var. Alanya’mızı hiçbir zaman ihmal etmedik, ihmal de edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza çiftçimizin taleplerini ileteceğiz. Çiftçinin her zaman yanındayız" dedi.

ŞAHİN’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Çavuşoğlu Alanya’nın yöresel ürünlerine sahip çıkılmasına dikkat çekerek, coğrafi işaret alan ürünleri işaret etti. Kaş'tan Gazipaşa’ya kadar, Antalya ilinin tamamında 5 adet coğrafi işaretli ürüne, 3 tane de  ALTSO eski başkanı Mehmet Şahin döneminde alınarak toplam 8'e ulaşan coğrafi işaret alan ürünlerini belirterek, Alanya adına eklenen ürünlerin değerini anlattı. Bilindiği üzere, Başkan Şahin’in özel çabalarıyla Alanya avokadosu, Alanya yenidünyasının ardından coğrafi işareti Alanya muzu almıştı. Alanya Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin’in, ALTSO Başkanlığı döneminde müracaatını yapıp takibini aralıksız olarak sürdürdüğü keçiboynuzu da tescillenme aşamasında yer alıyor.