İpek kirpik kirpiği az olan ya da kirpiği yoğun seven insanlar için idealdir. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişinin aklına ilk gelen soru sağlıklı mı? Her hangi bir zararı var mı?

Tabii ki çok sağlıklı bir işlem değil. Fakat gözü kör edecek, enfeksiyon kapacak ya da kirpikleri yok edecek bir yan etkisi de yok. Tabii ki kurala uygun ve kaliteli malzemeler ile yapılırsa. Kurallara uygun yapılmaz ise kirpik kopması, enfeksiyon vb şikayetlenmeler başlayabilir.
Kirpiklerin kesinlikle kaliteli ve kirpik yapısına uygun olması gerekir.


3 çeşit kirpik vardır.
- J kirpik; dipleri düz, en uçları kıvrımlı
-C kirpik; dipleri az düz ve uçları ortadan kıvrımlı
-Perma kirpik; dipten itibaren kıvrımlı zor bir kirpiktir. Bu kirpiklere sahip olan kişinin genelde kaş yapısı da kıvırcığa yakın bir şekildedir.

Bu sıralama ve özene göre çalışılır ise mükemmel sonuçlar alınabilir.
İpek kirpik süresi 3-4 hafta arasında değişir. Yalnız yapıştırıcı ve işlem süreci başarılı ise 8/10 hafta bile kullanılabilir.
Kirpik işleminde yapılan en büyük yanlış işlem, kirpiğin dipten takılması ya da ete monte edilmesidir. İpek kirpik, insan kirpiğinin 1 kat daha az ağırlığındadır ve asla sentetik değildir. Yapıştırıcı olarak ipek kirpik yapıştırıcı harici asla başka bir madde kullanılamaz.
İşlem ücreti 100/150/200 TL arasında değişir. 3-4 hafta sonra az bir ücret karşılığında dolum yapılarak kirpik süreci uzatılabilir.
Kirpik yaptırmadan önce en dikkat edilmesi gereken husus; bayanların 6 ayda bir yaşadığı standart kirpik/kaş dökülme sürecini iyi gözlemlemesidir. Çünkü uygulamayı yapan kişi dökülme olduktan sonraki uzama evresini tahmin edebilir fakat dökülme sürecinin başlayacağını tahmin edemez.
İşlem öncesi kirpiklerin temiz, cildin kremsiz/yağsız olması gerekir.
Kirpiklerin temiz olması, işlemin düzgün yapılması, cildin yağsız olması da gözaltı bantlarının iyi yapışması içindir. İpek kirpik, alt göz kirpiklerine takılamaz.
Kirpik yaptırdıktan sonra asla yağ bazlı makyaj temizleme kremleri kullanmamak ve rimel sürmemek gerekir. Deniz / havuz gibi faaliyetler yapılabilir. Fakat ovuşturma/oynama gibi dikkatsizlikler kirpiğin erken dökülmesine sebep olur. Her gün temiz bir rimel fırçasıyla düzenli olarak taranması gerekir…
Bir kadının ölmeden önce yaptırması gereken bir işlem:) Deneyin derim, beklerim…
Bakımlı haftalar.