Perseid meteor yağmuru için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Meteor yağmurları halk arasında "yıldız kayması" olarak nitelendirilir. Uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden meteorlar, ilerleme ile birlikte hava ile sürtüşme yaşar ve meteorda kızışma meydana gelir. Oluşan bu kızışma da meteor yağmuru olarak tanımlanır.

Alanya’da öğrenciler kabusu yaşadı, maganda kaçamadı Alanya’da öğrenciler kabusu yaşadı, maganda kaçamadı

PERSEID METEOR YAĞMURU İÇİN GERİ SAYIM

Perseid Meteor yağmuru 14 Temmuz'da başlayıp 1 Eylül'e kadar sürüyor. En yoğun görüldüğü gün ise bu yıl 12-13 Ağustos gecesi olacak. 23.30-04.00 saatleri arası ise meteor yağmurunun en yoğun gerçekleşeceği ve saatte yaklaşık 100 göktaşının hareket edeceği zaman dilimi olacak.

HEM ALANYA HEM DE GÖKBEL ŞÖLENE DOYACAK

Perseid gök taşı yağmurunu izlemek için birçok meraklı da bu dönemde şehir ışıklarından uzak alanlarda hem fotoğraf çekimi hem de çıplak gözle bu şöleni seyredebilmek için programlar hazırladı. 1650 metre rakımlı Gökbel’e gidecek olan vatandaşlar, tamda meteor yağmuru için işaret edilen 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 17. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde birçok etkinlikle birlikte meteor yağmuruna da doyacak.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

1992 yılından bu yana gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor. Perseid Meteor Yağmuru, Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemleniyor ve bu nedenle Perseid Meteor Yağmuru adıyla anılıyor.