Ziyarette Şahin, huzur evi sakinlerinin özel günlerini kutlayıp ellerini öperek gönüllerini aldı. Huzur evi sakinlerinin, kendilerine çiçek dağıtan Şahin’in bu anlamlı ziyaretinden duydukları memnuniyet yüzlerinden okunuyordu. 

TALEPLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Huzur evi sakinleri ile sohbet eden, taleplerini dinleyen Şahin, huzur evi sakinleri ile tavla da oynayarak onların gönüllerini aldı. Huzur evi sakinleri Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’ ne taleplerini ileterek destek istediler. Talepleri arasında huzur evi ile şehir merkezi arasında ulaşım konusundaki sorunlarını ileten huzur evi sakinleri, hafta içi de dahil şehir merkezine ulaşım konusunda sorunlar yaşayabiliyoruz. Mevcut otobüs seferlerinin arttırılması daha iyi olabilir. Sosyal Hizmetler müdürlüğümüz bu konuda ellerinden gelen desteği veriyorlar. Araç ve şoförleri ile bizlere destek veriyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri ise şehir merkezine ulaşım imkanımız maalesef yok ve hafta sonunu burada geçirmek zorunda kalıyoruz. Mehmet başkanımızdan bu konuda da destek istedik. Sağ olsun kendi imkanları ile bu sorunumuza da çözüm üretti. Hafta sonları bizler için tahsis ettiği araç ile artık şehir merkezine rahat bir şekilde ulaşımımızı sağlayacağız. Allah ondan razı olsun, her daim yolunu açık etsin inşallah” dediler.     

HUZUR EVİ FARKLI HİKAYELERİN BULUŞTUĞU TEK ÇATI

Ziyaret ile ilgili konuşan Şahin, “Bizim kültürümüzde büyüklerimize verilen değer çok özeldir. Buranın yani huzur evimizin de çok özel bir durumu var bence. Farklı farklı hikayeler burada tek çatı altında buluşuyor ve burada yaşamaya devam ediyor. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle bugün kıymetli büyüklerimizi bir kez daha burada ziyaret etmek istedik. Onların halini hatırını sorduk ve hayır dualarını aldık. Çok şükür huzurevinde konuk ettiğimiz büyüklerimizin sağlık durumları ve moralleri çok iyi durumda.” dedi.

YAŞLILIK, HAYATIN EN ÖZEL DÖNEMİDİR 

Şahin, “Yaşlılık aslında her insan için farklı manalarda değerlendirilse de aslında hepimiz için hayatın çok özel bir dönemidir. Onlar, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşamlarını nerede sürdürürse sürdürsünler büyüklerimizin her zaman toplumla iç içe olması, yaşamın içinde aktif rol oynaması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bu yüzen de bizlere çok büyük görevler düşüyor.” dedi.

Türkiye çocuk yapmayı bırakıyor, evlenenler boşanıyor Türkiye çocuk yapmayı bırakıyor, evlenenler boşanıyor

GÖREVE GELDİĞİMİZDE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ.

Yaşlılarımız için gelecek projelerinden de ipuçları veren Şahin, “Bizler bu konuda sorumluluklarımızın farkındayız Alanya Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz zaman yaşlılarımıza yönelik onların toplumla iç içe olmalarını, yaşamın içinde aktif bir şekilde bulunmalarını sağlayacak, içinde sanat ve ileri yaş atölyelerinin de olacağı lokaller kurarak sosyal hayatlarına dokunacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepimiz için ayrı bir öneme sahip 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü vesilesi ile bir kez daha ulu çınarlarımızın gününü kutluyor, bizleri bugünlere yetiştiren ve geleceğe hazırlayan, tecrübelerine ortak olduğumuz büyüklerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini diliyorum.” dedi.