Mevcut 37 üyenin 10'u tekrar aday gösterilirken, 27 üye ise meclis üyeliğine veda edecek. Bu da meclisin %75'inin yenilenmesi anlamına geliyor.

Cumhur İttifakı'nın adayı Adem Murat Yücel'in listesine bakıldığında, Fahrettin Kerim Aydoğan, Mehmet Ali Kiriş, Fatma Melike Nazifoğlu, Paulıına Müftüoğlu, Mehmet Ali Tekin, Bilal Azak, Kerim Ertekin, Merve Baysal, Mustafa Keşoğlu, Arif Tok, Emine Çalış, Ali Rıza Kayacı, Mehmet Şenli, Adem Er ve Mustafa Toksöz'ün meclis üyeliğine veda edeceği görülüyor.

Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı

CHP'de ise Erkan Demirci, Serkan Salvur, Hüseyin Yaman ve daha önce partisinden istifa eden bağımsız Yılmaz Bağışlar yeni meclis listelerinde yer bulamadı. CHP'de sadece Nazmi Zavlak ile İYİ Parti'den transfer olan Hasan Can Kamburoğlu yeni listeye ismini yazdırdı.

İYİ Parti'de ise sadece Alper Kan listeye girmeyi başardı. Fikret Arık, Hasan Basar, Hacı Mevlüt Zavlak, Halit Öztürk ve Didem Dim Özaltın ise meclis üyeliğine veda edenler arasında yer alıyor.

Yeniden listeye giren isimler ise: Nazmi Zavlak, Hassan Can Kamburoğlu, Ali Şahin, Alper Birer, Muammer Özbudak, Kayhan Balta, Meliha Aras, Fevzi Alaattinoğlu, Tunahan Kasapoğlu, Mustafa Tuna ve Nuri Tokuş.